Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل متحد در آینده نزدیک یک نشست بین المللی درباره افغانستان برگزار می‌کند

منتشر شده

در

معاون سیاسی دفتر معاونت سازمان ملل متحد در کابل گفته است که به ابتکار این سازمان در آینده نزدیک یک کنفرانس بین‌المللی در مورد افغانستان برگزار می‌شود که امارت اسلامی بخش مهم آن خواهد بود.

سکات سمیت این موضوع را در دیدار با مولوی ذاکر، رئیس عمومی دفتر معاونیت سیاسی ریاست الوزرا در کابل بیان کرده است. او اما زمان و مکان این نشست را مشخص نکرده است.

حسن حقیار، رئیس مطبوعات معاونیت سیاسی ریاست الوزرا می‌گوید: «نماینده یوناما تذکر داد که عنقریب یک کنفرانس بزرگ بین المللی راجع به افغانستان تدویر می‌یابد که در آن بیش از ۲۰ کشور شرکت می‌کنند و مردم سرشناس افغانستان نیز حضور خواهند داشت و ما کوشش می‌کنیم که به امارت نیز در آن دعوت داده شود.»

سخنگوی امارت اسلامی اما می‌گوید تا هنوز دعوت نامه‌ای دریافت نکرده اند و هرگاه دعوت شوند در دومین نشست نمایندگان کشورها در امور افغانستان به رهبری انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد شرکت خواهند کرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «اگر به امارت اسلامی افغانستان دعوت داده شود طبعاً شرکت خواهد کرد، اما چنین معلوم نمی‌شود چون موضوع به رسمیت شناختن از سوی سازمان ملل هنوز باقی مانده و کرسی افغانستان هم سپرده نشده است.»

گزارش هماهنگ‌کننده‌ خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان نیز در نشست پیش‌رو به بررسی گرفته می‌شود و در مورد آن تبادل نظر صورت خواهد گرفت.

فریدون سینیرلی اوغلو گزارشی درباره افغانستان تهیه کرده و در اختیار نمایندگان کشورها در امور افغانستان قرار داده است.

آگاهان اما می‌گویند حضور نمایندگان افغانستان در نشست‌های بزرگ مهم و حتمی است.

کریم امین، عضو شورای رهبری حزب اسلامی می‌گوید: «این نشست‌ها بخاطر بیرون رفت از بحران فعلی افغانستان است. در این بخش دوم نشست‌ها، عدم حضور هیئت ها از تنظیم امارت اسلامی طالبان بدون شک مثبت نخواهد بود، بنابراین حضور هیئت های طالبان یک امر قطعی و تعیین کننده در نشست هایی است که در آن راه حل بحران افغانستان به صورت جدی مورد بحث و مداقه قرار می‌گیرد.»

انتونیو گوترش دور اول این نشست را در دوحه، پایتخت قطر پشت درهای بسته برگزار کرد. با این حال برخی دیگر مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند که نشست ها درباره افغانستان زمانی نتیجه مثبت در پی دارد که نماینده امارت اسلامی در آن حضور داشته باشد.

رویداد های اخیر

گفتگوهای هیئت کابل با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل پایان یافت

Published

on

منابع به آریانانیوز می‌گویند که گفتگوهای هیئت امارت اسلامی با نمایندگان اتحادیه اروپا در بروکسل امروز (سه‌شنبه) به پایان رسیده است.

به گفته منابع، دو طرف در این دیدار درباره ازسرگیری خدمات قونسلگری برای افغان‌ها در حوزه اروپا، ضرورت اقدامات اعتمادسازی، گسترش حضور قونسلگری و روند باعزت بازگشت شهروندان افغان گفتگو کرده‌اند.

این هیئت به رهبری عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، به بروکسل سفر کرده بود و نمایندگان وزارت امور داخله نیز در ترکیب آن حضور داشتند.

این نخستین بار است که یک هیئت از امارت اسلامی به‌گونه رسمی از سوی اتحادیه اروپا به بروکسل دعوت شده و با نمایندگان اروپایی وارد گفتگو می‌شود.

اشتراک‌کنندگان این نشست، گفتگوها را سازنده توصیف کرده و ابراز امیدواری کرده‌اند که این روند زمینه‌ساز پیشرفت‌های مثبت و تأمین حقوق قونسلگری افغان‌های مقیم اروپا شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر شاهراه سالنگ جنوبی به ارزش بیش از ۱.۲ میلیارد افغانی امضا شد

Published

on

وزارت فواید عامه اعلام کرده که در ادامه روند بازسازی اساسی شاهراه سالنگ، قرارداد بازسازی ۱۵ کیلومتر از این شاهراه مهم و ترانزیتی در مربوطات سالنگ جنوبی به امضا رسیده است.

ارزش این قرارداد بیش از ۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون افغانی اعلام شده و قرار است کار عملی پروژه به‌زودی آغاز شود.

وزیر فواید عامه در مراسم امضای قرارداد گفته است که شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی کشور است و باید کارهای بازسازی آن با دقت، کیفیت و مطابق معیارهای تخنیکی به پیش برده شود.

بر اساس معلومات وزارت، بخش قرارداد شده از ساحه اولنگ آغاز شده و تا جبل‌السراج به طول ۱۵ کیلومتر و عرض ۱۲ متر به شکل اساسی و اسفالتی بازسازی خواهد شد.

همچنین در این پروژه ساخت ۵ پایه پلچک جدید، عریض‌سازی ۳۳ پلچک و ساخت ۶۰۰ متر جویچه در یک طرف سرک نیز شامل است.

وزارت فواید عامه می‌گوید که سالنگ جنوبی از ساحه تونل الی اولنگ به شکل کانکریتی شامل پلان است که قسمت زیاد آن تکمیل شده و کار متباقی آن جریان دارد.

این وزارت همچنین گفته است که بازسازی شاهراه سالنگ‌ها در سه بخش (سالنگ جنوبی، سالنگ شمالی و خنجان الی دوشی) جریان دارد و تاکنون بخش‌های مختلف از جمله تونل و گالری‌ها در سه طبقه کانکریت به شکل اساسی بازسازی شده است.

 شاهراه سالنگ‌ها از مهم‌ترین مسیرهای ترانسپورتی کشور است که شمال افغانستان را به کابل وصل می‌کند و نقش مهمی در رفت‌وآمد مردم و انتقال کالاهای تجارتی و محصولات زراعتی دارد.

Continue Reading

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117