Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار متقی با سفیر چین؛ تأکید بر تقویت روابط و بررسی تنش‌ها با پاکستان

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند.

منتشر شده

در

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل دیدار و درباره گسترش روابط دوجانبه و تحولات اخیر امنیتی منطقه، به‌ویژه تنش‌ها با پاکستان، گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، دو طرف بر توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و چین تأکید کردند و تحولات اخیر امنیتی منطقه به ویژه تجاوز پاکستان علیه حاکمیت افغانستان را به‌گونه مفصل مورد بررسی قرار دادند. موضوع حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان از محورهای اصلی این گفتگوها بود.

متقی با اشاره به سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور امارت اسلامی، تصریح کرد که افغانستان خواهان روابطی مبتنی بر احترام متقابل، عدم مداخله و حسن همجواری است. وی تأکید کرد که رعایت حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان، اصل اساسی برای تأمین ثبات پایدار و اعتمادسازی در سطح منطقه به شمار می‌رود و هرگونه اقدام مغایر با این اصل می‌تواند بر امنیت و همکاری‌های منطقه‌ای تأثیر منفی بگذارد.

سفیر چین نیز با ابراز نگرانی از وضعیت جاری منطقه، ثبات را به سود تمامی کشورهای منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که اختلافات از طریق گفتگو و مجاری دیپلماتیک حل‌وفصل شود. وی همچنین خاطرنشان ساخت که برخی عناصر خارجی در تلاش‌اند ثبات و روند توسعه منطقه را تضعیف کنند، اما کشورهای منطقه می‌توانند با هماهنگی و همکاری مشترک، این چالش‌ها را مدیریت و خنثی سازند.

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: احتمال وخیم‌تر شدن روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، هشدار داده است که روابط افغانستان و پاکستان در پی گزارش‌هایی درباره تسلیح و جذب افغان‌ها از سوی پاکستان، ممکن است بیش از پیش تیره شود.

خلیل‌زاد در یادداشتی در ایکس گفته است که گزارش‌های متعددی منتشر شده‌ که بر اساس آن‌ها، پاکستان افغان‌ها را برای جنگ با امارت اسلامی در افغانستان مسلح می‌کند. او افزوده است که گزارش‌های تازه‌ای نیز از جذب افغان‌ها از سوی ارتش پاکستان برای جنگ با شورشیان ضدپاکستانی حکایت دارند.

او با اشاره به وضعیت کنونی تأکید کرده است که روابط میان کابل و اسلام‌آباد احتمالاً بیش از پیش وخیم خواهد شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: مبارزه برای افغانستان عاری از پولیو باید ادامه یابد

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده است.

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به مناسبت روز جهانی پولیو تأکید کرده است که تلاش‌ها برای ریشه‌کن‌سازی این بیماری در افغانستان باید ادامه یابد و همه کودکان در برابر آن واکسین شوند.

یونیسف افغانستان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، روز جهانی پولیو است و این مناسبت فرصتی برای برجسته‌ساختن تلاش‌های ملی در راستای افغانستان عاری از پولیو و قدردانی از کارکنان صحی خط مقدم فراهم می‌کند.

این نهاد افزوده است که کارکنان صحی با تلاش‌های پیگیرانه خود برای واکسین‌کردن کودکان و پایان‌دادن به پولیو فعالیت می‌کنند.

درهمین حال، نهاد افغانستان عاری از پولیو روز پنج‌شنبه ۳۰ میزان هشدار داد که حضور ویروس فلج اطفال در هر منطقه می‌تواند تهدیدی برای سلامت همه کودکان در سراسر کشور باشد. این نهاد از مردم خواسته است تا در روند واکسیناسیون تمامی کودکان همکاری کرده و اجازه ندهند هیچ فرزندی از دریافت واکسن محروم شود.

این هشدار در حالی مطرح می‌شود که ویروس فلج اطفال هنوز هم در افغانستان به‌طور گسترده شایع است و سازمان ملل متحد از ثبت موارد متعدد ابتلا خبر داده است. همچنین سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در سال جاری میلادی، ۴۲ مورد ابتلا به نوع اول ویروس فلج اطفال در افغانستان به ثبت رسیده و علاوه بر آن، شش مورد نیز در کشور پاکستان گزارش شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!