رویداد های اخیر
نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان
گزارشگر ویژه سازمان ملل درامورحقوق بشر امروز (پنج شنبه ۵ جوزا) با ابراز نگرانی از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان میگوید که تغییر رفتارحاکمان جدید برثبات پایدار در افغانستان نقش مستقیم دارد.
ریچارد بنت میگوید، امارت اسلامی دوگزینه دارند یا با بازگشایی مکاتب دختران و تشکیل حکومت فراگیر و راه اندازی گفتگوها سیاسی، ثبات را تقویت بیشتر میکنند و یا با افزایش محدودیتهای بیشتر، وضعیت را بیثبات تر میسازند.
بنت که قراراست گزارش کامل خود را از وضعیت افغانستان، در ماه سپتامبرسال جاری تقدیم شورای عالی حقوق بشرسازمان ملل کند میگوید تا کنون اداره حاکم در مسوولیتهایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.
ریچارد بنت ظاهرآ ازکارکردهای حکومت سرپرست در ده ماه گذشته در امور حقوق بشر راضی نیست.
میگوید، افغانستان با چالشهای قوی حقوق بشری روبه روست واداره حاکم درمسوولیتهایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر دریک نشست خبری درکابل میگوید که:" من ازحاکمان جدید میخواهم برچالشهای حقوق بشری در برابرمردم اعتراف کنند و خلا را از حرف وعمل دورکنند، اداره حاکم از اعتراف به اندازه سوء استفادهها که به نام آنها صورت میگیرد و مسوولیت برای رسیدگی به آنها و محافظت ازهمه شهروندان ناکام بوده است، در حالیکه دولتها مسوولیت حفاظت ازهمه شهروندان به شمول کودکان، اقلیتهای مذهبی، اقوام وسایر شهروندان را دارد، من نسبت به بدترشدن وضعیت حقوق بشردرافغانستان به شدت نگران هستم".
امارت اسلامی اما خود را به رعایت حقوق بشر و حقوق زنان در چارچوب ارشادات اسلامی متعهد میداند وتاکید میکند که برای محافظت ازشهروندان افغانستان وتامین امنیت بهترتلاش خواهند کرد.
هرچند بنت ازاحتمال بازگشایی دوباره مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم درآینده نزدیک امیدواراست، اما نبوداشتغال و فرصتها برای مشارکت جوانان و زنان درصحنههای سیاسی،اقتصادی واجتماعی، محدویتها برگشت وگزار، آزادی بیان، بازداشتهای غیرقانونی، ناپدید شدن خبرنگاران و قضات را از نگرانیهای دیگر میداند که به گفته او درصورت ادامه آن، این موارد درگزارش کامل او که قراراست سپتامبرامسال به شورای حقوق بشرسازمان ملل ارائه دهد، خواهد شد.
آقای بنت میگوید که:" طالبان (امارت اسلامی) دریک دوراهی قرارگرفته اند و انتخاب به دست آنهاست، یا افغانستان درامن وثبات پایدارقرار میگیرد و یا به طور فزاینده محدودیتها بیشتر میشوند، این بستگی به رفتار طالبان (امارت اسلامی) دارد، اگر مکاتب دوباره بازگشایی شوند و حکومت فراگیر شکل بگیرد خطرات بیثباتی کاهش میابد".
از سوی دیگر اما امارت اسلامی حکومت سرپرست را همهشمول میداند و تاکید کرده که اصلاحات را ایجاد خواهد کرد و نیز اعلام کرده که به زودی دروازههای مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم را بازخواهند کرد.
با این حال، ریچارد بنت، ایجاد کمیسیون برگشت شخصیتهای سیاسی را به افغانستان یک اقدام خوب از سوی امارت اسلامی میداند وتاکید دارد که این اقدام فرصت گفتگو و تقویت حکومت داری خوب را فراهم میسازد.
رویداد های اخیر
پارلمان اروپا دولتهایی که روابط با امارت اسلامی را عادی میکنند، محکوم کرده است
پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامهای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، کشورهایی را محکوم کرده است که با عادیسازی روابط میخواهند امارت اسلامی افغانستان را حمایت و همکاری کنند.
این قطعنامه که روز گذشته (پنجشنبه) توسط این اتحادیه نشر شده، از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز «به شدت» انتقاد کرده است.
پارلمان اتحادیه اروپا بر وضع تحریمهای جدید در برابر امارت اسلامی نیز تأکید کرده است.
در بخشی از این قطعنامه آمده است: «نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا میخواهند که از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کند. آنها همچنان خواستار تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه طالبان و محکوم کردن دولتهای هستند که از طریق عادیسازی روابط از طالبان حمایت میکنند.»
در این قطعنامه از امارت اسلامی خواسته شده است که به مکلفیتهای افغانستان به قوانین بینالمللی مشمول کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودکان پابند بماند.
این قطعنامه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان با ۵۶۵ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسیده است.
در همین حال، این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده میخواهد تا کمکهای بشر دوستانه و کمکهای مالی را برای حمایت از نیازهای اساسی معیشت و جامعه مدنی افغانستان افزایش دهند.
با این حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که اعمال تعزیرات و فشارها از سوی برخی از کشورها بر حکومت سرپرست همانند گذشته ناکام بوده و دولت افغانستان خواهان تعامل مثبت با تمامی کشورهای جهان است.
ذبیحالله مجاهد در این مورد گفت: «اتحادیه اروپا در مورد از اینکه باید تعزیرات وضع شود یا فشارها اعمال شود، تشویق راههای ناکام است که قبلاً آنها از این مسیر رفته بودند و نتیجهای نگرفتند. امارت اسلامی افغانستان تعامل مثبت را یگانه راه حل تمام مسایل میداند.»
این در حالی است که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشستی در مورد بررسی وضعیت افغانستان، از انفاذ و چگونگی تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی ابراز نگرانی جدی کرده است.
امارت اسلامی اما در پیوند به انتقادها از نافذشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر گفته که این قانون براساس شریعت اسلامی تدوین یافته و مخالفت با آن را تضاد با شریعت اسلامی دانسته است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی به علما: از بحث در مورد مسائل اختلافی خودداری کنید
در اعلامیه تاکید شده است که علما تلاش کنند تا از رسانهها «تنها مسائلی را بیان کنند که منفعت و سعادت دنیا و آخرت» مردم در آن نهفته باشد و اتفاق و اتحاد با آن تقویت یابد.
ریاست الوزرای امارت اسلامی افغانستان از علما خواسته است تا از صحبتهایی که راه را برای بحثهای اختلافی و مناظرهها هموار میکند و سبب نا آرامی روانی مردم عام میشود، جداً اجتناب ورزند.
در اعلامیه ریاست الوزرا که امروز (جمعه، ۳۰ سنبله) منتشر شده، آمده است که علما «از آن موضوعات و قضایای نادر و بیانات تفردات علما اجتناب نمایند که برای شماری سبب فتنه میگردد و ذهنیت عامه آن را درک نمیتواند.»
ریاست الوزرا افزوده است که «بعضی از مسائل عجیب و غریب که در کتابهای فقهی یا فنی آمده است و یا مجتهدین از روی فقه الافتراضی آن را استخراج کرده و وقوع آن عام نیست و از ضرورت دین هم شمرده نمیشوند، در منابر و مجالس عامه بیان نگردند، زیرا از چنین مسائل دشمنان دین تمسخر میسازند و با آن به دین و علم اهانت صورت میگیرد.»
در اعلامیه تاکید شده است که علما تلاش کنند تا از رسانهها «تنها مسائلی را بیان کنند که منفعت و سعادت دنیا و آخرت» مردم در آن نهفته باشد و اتفاق و اتحاد با آن تقویت یابد.
ریاست الوزرا همچنان از واعظان و استادان خواسته است تا از نشر موضوعات «درسی و تصوفی حلقههای خاص که شکل تخصصی، مغلق و تفصیلی دارد، در رسانهها اجتناب ورزند» زیرا چنین مجالس «خاص» بوده و برای «مخاطبین خاص» میباشد.
ریاست الوزرا اضافه کرده است که «آن عده علما که اختلافات را دامن میزنند، خرافات را ترویج میکنند، به بحثها، مناظرهها و کار بردن الفاظ نامناسب در رسانههای عامه ادامه میدهند» در مناسبتها دعوت نشوند و نه هم زمینه فعالیت برای آنان فراهم گردد.
ریاست الوزرا گفته است که این چنین علما، مردم را در «شک و فتنه میاندازند و از همین طریق برای کسب شهرت شان تلاش میکنند و یا عقدهگشایی میکنند.»
در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی به هیچ کسی اجازه ایجاد اختلاف، تفرقه اندازی، نزاع و فتنه سازی را نمیدهد و برای جلوگیری آنها اقدامات جدی میکند.»
رویداد های اخیر
وزیر امور سرحدات پاکستان خواستار افزایش کمکهای بین المللی به مهاجران افغان شد
او همچنان بر استفاده از منابع به شکل مطلوب برای دستیابی به اهداف کمیشنری مهاجران افغان تاکید کرد.
امیر مقام، وزیر امور سرحدات پاکستان از جامعه جهانی خواسته است تا کمکهای خود را برای مهاجران افغان مقیم این کشور افزایش دهد.
آقای مقام در نشستی در دفتر کمیشنری مهاجران افغان در شهر کراچی خاطر نشان کرده که نیازهای مهاجران در حال افزایش است.
او همچنان بر استفاده از منابع به شکل مطلوب برای دستیابی به اهداف کمیشنری مهاجران افغان تاکید کرد.
او گفت: «ما منتظر ادامه همکاری برای تضمین امنیت و عزت پناهندگان در داخل مرزهای خود هستیم.»
پاکستان میزبان حدود یک و نیم میلیون مهاجر قانونی از افغانستان است.
-
جهان3 روز ago
هریس خواستار پایان جنگ در غزه و عدم اشغال مجدد سرزمینهای فلسطینی شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا در باره خروج از افغانستان به کانگرس این کشور پاسخ نخواهد داد
-
جهان4 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
ورزش3 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد
-
ورزش2 روز ago
تیم کریکت افغانستان با اولین پیروزی در برابر افریقای جنوبی تاریخ سازی کرد
-
جهان2 روز ago
رئیسجمهور اوکراین طرح پیروزی آماده است
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
متا فعالیت راشیاتودی و دیگر شبکههای دولتی روسیه را ممنوع کرد