رویداد های اخیر
نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان

گزارشگر ویژه سازمان ملل درامورحقوق بشر امروز (پنج شنبه ۵ جوزا) با ابراز نگرانی از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان میگوید که تغییر رفتارحاکمان جدید برثبات پایدار در افغانستان نقش مستقیم دارد.
ریچارد بنت میگوید، امارت اسلامی دوگزینه دارند یا با بازگشایی مکاتب دختران و تشکیل حکومت فراگیر و راه اندازی گفتگوها سیاسی، ثبات را تقویت بیشتر میکنند و یا با افزایش محدودیتهای بیشتر، وضعیت را بیثبات تر میسازند.
بنت که قراراست گزارش کامل خود را از وضعیت افغانستان، در ماه سپتامبرسال جاری تقدیم شورای عالی حقوق بشرسازمان ملل کند میگوید تا کنون اداره حاکم در مسوولیتهایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.
ریچارد بنت ظاهرآ ازکارکردهای حکومت سرپرست در ده ماه گذشته در امور حقوق بشر راضی نیست.
میگوید، افغانستان با چالشهای قوی حقوق بشری روبه روست واداره حاکم درمسوولیتهایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر دریک نشست خبری درکابل میگوید که:” من ازحاکمان جدید میخواهم برچالشهای حقوق بشری در برابرمردم اعتراف کنند و خلا را از حرف وعمل دورکنند، اداره حاکم از اعتراف به اندازه سوء استفادهها که به نام آنها صورت میگیرد و مسوولیت برای رسیدگی به آنها و محافظت ازهمه شهروندان ناکام بوده است، در حالیکه دولتها مسوولیت حفاظت ازهمه شهروندان به شمول کودکان، اقلیتهای مذهبی، اقوام وسایر شهروندان را دارد، من نسبت به بدترشدن وضعیت حقوق بشردرافغانستان به شدت نگران هستم”.
امارت اسلامی اما خود را به رعایت حقوق بشر و حقوق زنان در چارچوب ارشادات اسلامی متعهد میداند وتاکید میکند که برای محافظت ازشهروندان افغانستان وتامین امنیت بهترتلاش خواهند کرد.
هرچند بنت ازاحتمال بازگشایی دوباره مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم درآینده نزدیک امیدواراست، اما نبوداشتغال و فرصتها برای مشارکت جوانان و زنان درصحنههای سیاسی،اقتصادی واجتماعی، محدویتها برگشت وگزار، آزادی بیان، بازداشتهای غیرقانونی، ناپدید شدن خبرنگاران و قضات را از نگرانیهای دیگر میداند که به گفته او درصورت ادامه آن، این موارد درگزارش کامل او که قراراست سپتامبرامسال به شورای حقوق بشرسازمان ملل ارائه دهد، خواهد شد.
آقای بنت میگوید که:” طالبان (امارت اسلامی) دریک دوراهی قرارگرفته اند و انتخاب به دست آنهاست، یا افغانستان درامن وثبات پایدارقرار میگیرد و یا به طور فزاینده محدودیتها بیشتر میشوند، این بستگی به رفتار طالبان (امارت اسلامی) دارد، اگر مکاتب دوباره بازگشایی شوند و حکومت فراگیر شکل بگیرد خطرات بیثباتی کاهش میابد”.
از سوی دیگر اما امارت اسلامی حکومت سرپرست را همهشمول میداند و تاکید کرده که اصلاحات را ایجاد خواهد کرد و نیز اعلام کرده که به زودی دروازههای مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم را بازخواهند کرد.
با این حال، ریچارد بنت، ایجاد کمیسیون برگشت شخصیتهای سیاسی را به افغانستان یک اقدام خوب از سوی امارت اسلامی میداند وتاکید دارد که این اقدام فرصت گفتگو و تقویت حکومت داری خوب را فراهم میسازد.
رویداد های اخیر
نشرات رادیو صدای بانوان در ولایت بدخشان متوقف شد

رادیو صدای بانوان، یک رادیویی زنان در ولایت بدخشان به دلیل پخش موسیقی در ماه مبارک رمضان متوقف شده است.
به گفته مسئولان رادیو «رادیو صدای بانوان»، نشرات پخش این رادیو در ولایت بدخشان در شمال شرق این کشور به ظن نقض پالیسی نشراتی از سوی امارت اسلامی متوقف گردیده است.
معزالدین احمدی، مدیر اطلاعات و فرهنگ در ولایت بدخشان، اعلام کرده است که نشرات این رادیو تحت مدیریت زنان، به دلیل پخش موسیقی در ماه رمضان، ممنوع شد.
احمدی گفت:«اگر این رادیو پالیسی امارت اسلامی افغانستان را بپذیرد و ضمانت دهد که دیگر چنین کاری را تکرار نکند، اجازه فعالیت مجدد را میدهیم.»
به گزارش گاردین، ناجیه سروش، مسئول این رادیو، هرگونه تخلف را رد کرده و گفت که نیازی به بستن نیست و آن را توطئه خواند.
وی در این باره گفت:«به ما گفتند که شما موسیقی پخش کردهاید. ما هیچ نوع موسیقی پخش نکردهایم.»
رویداد های اخیر
مجاهد: داعش دیگر تهدید بزرگی برای افغانستان نیست

سخنگوی امارت اسلامی میگوید که نیروهای امنیتی توانستهاند داعش را از بین ببرند و این گروه آنگونه که سال قبل بود، دیگر تهدید بزرگی برای افغانستان نیست.
به نقل از القدس العربی، ذبیحالله مجاهد در مصاحبه با صدای امریکا، پشتو، گفته است که نیروهای امنیتی از ماه آگوست ۲۰۲۱ تاکنون حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ تن از عناصر داعش را بازداشت کردهاند و بیش از ۱۱۰۰ تن نیروی این گروه را کشتهاند.
آقای مجاهد با اشاره به اینکه مخفیگاههای داعش در مناطق مختلف کشور از بین رفته، افزود دولتهای قبلی در افغانستان اساساً از نیروهای داعش حمایت میکردند. با تغییر نظام، برخی از آنها از زندانها فرار کردند.
پیش از این، مایکل اریک کوریلا، رییس فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) گفته است که داعش در حال حاضر از آنچه که در گذشته در افغانستان بود، قویتر شده است.
این جنرال امریکایی تصریح کرد که دستکم حدود ۶۵۰۰ نیروی داعش در افغانستان هستند که از جمله آنها، چهار هزار تن در نزدیکی مرزها با تاجیکستان حضور دارند.
اما ذبیحالله مجاهد اظهارات این جنرال امریکایی را رد کرد و گفت که عناصر داعش سرکوب شده و تعدادشان عملاً کم شده است.
داعش اخیراً مسوولیت حمله در نزدیکی وزارت امور خارجه را برعهده گرفت که طی آن شش تن کشته شده و ۱۲ تن زخمی شدند.
رویداد های اخیر
یک تاجر از چنگ آدمربایان در مزارشریف آزاد شد

وزارت امور داخله میگوید که نیروهای قطعات خاص این وزارت و قول اردوی ۲۰۹ الفتح، یک تاجر ملی را در شهر مزارشریف از چنگ آدمربایان نجات دادهاند.
وزارت داخله در توییتر نگاشته است که این تجار یک ماه پیش در ناحیه اول شهر مزارشریف از سوی اختطافچیان اختطاف و در بدل رهایی وی مبلغ ۳۰۰ هزار دالر امریکایی درخواست شده بود.
مسوولان در این وزارت نیز گفتهاند که در این عملیات دو تن از آدمربایان بازداشت شدهاند.
اسم این تاجر ملی «حاجی سردار» گزارش شده است.
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر دیجیتال لیگ برتر کریکت هند را بدست آورد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
عربستان سعودی به سازمان همکاری شانگهای میپیوندد
-
تجارت4 روز ago
وزارت صنعت و تجارت: برای نخستین بار صادرات افغانستان به حدود ۲ میلیارد دالر رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در پکتیا مساعدت شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اعضای شورای امنیت سازمان ملل حمله بر غیرنظامیان در افغانستان را نکوهش کرد
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
پیامدهای فاجعه بار ذوب شدن یخهای قطب جنوب
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر دفاع امریکا: بابت خروج از افغانستان پشیمان نیستم
-
جهان4 روز ago
آتشسوزی در یک مرکز مهاجران در مکسیکو ۳۸کشته برجا گذاشت