Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۵, ۱۴۰۱)

گزارشگر ویژه سازمان ملل درامورحقوق بشر امروز (پنج شنبه ۵ جوزا) با ابراز نگرانی از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که تغییر رفتارحاکمان جدید برثبات پایدار در افغانستان نقش مستقیم دارد.

ریچارد بنت می‌گوید، امارت اسلامی دوگزینه دارند یا با بازگشایی مکاتب دختران و تشکیل حکومت فراگیر و راه اندازی گفتگوها سیاسی، ثبات را تقویت بیشتر می‌کنند و یا با افزایش محدودیت‌های بیشتر، وضعیت را بی‌ثبات تر می‌سازند.

بنت که قراراست گزارش کامل خود را از وضعیت افغانستان، در ماه سپتامبرسال جاری تقدیم شورای عالی حقوق بشرسازمان ملل کند می‌گوید تا کنون اداره حاکم در مسوولیت‌هایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.

ریچارد بنت ظاهرآ ازکارکردهای حکومت سرپرست در ده ماه گذشته در امور حقوق بشر راضی نیست.

می‌گوید، افغانستان با چالش‌های قوی حقوق بشری روبه روست واداره حاکم درمسوولیت‌هایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر دریک نشست خبری درکابل می‌گوید که:” من ازحاکمان جدید می‌خواهم برچالش‌های حقوق بشری در برابرمردم اعتراف کنند و خلا را از حرف وعمل دورکنند، اداره حاکم از اعتراف به اندازه سوء استفاده‌ها که به نام آنها صورت می‌گیرد و مسوولیت برای رسیدگی به آنها و محافظت ازهمه شهروندان ناکام بوده است، در حالیکه دولت‌ها مسوولیت حفاظت ازهمه شهروندان به شمول کودکان، اقلیت‌های مذهبی، اقوام وسایر شهروندان را دارد، من نسبت به بدترشدن وضعیت حقوق بشردرافغانستان به شدت نگران هستم”.

امارت اسلامی اما خود را به رعایت حقوق بشر و حقوق زنان در چارچوب ارشادات اسلامی متعهد می‌داند وتاکید می‌کند که برای محافظت ازشهروندان افغانستان وتامین امنیت بهترتلاش خواهند کرد.

هرچند بنت ازاحتمال بازگشایی دوباره مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم درآینده نزدیک امیدواراست، اما نبوداشتغال و فرصت‌ها برای مشارکت جوانان و زنان درصحنه‌های سیاسی،اقتصادی واجتماعی، محدویت‌ها برگشت وگزار، آزادی بیان، بازداشت‌های غیرقانونی، ناپدید شدن خبرنگاران و قضات را از نگرانی‌های دیگر می‌داند که به گفته او درصورت ادامه آن، این موارد درگزارش کامل او که قراراست سپتامبرامسال به شورای حقوق بشرسازمان ملل ارائه دهد، خواهد شد.

آقای بنت می‌گوید که:” طالبان (امارت اسلامی) دریک دوراهی قرارگرفته اند و انتخاب به دست آنهاست، یا افغانستان درامن وثبات پایدارقرار می‌گیرد و یا به طور فزاینده محدودیت‌ها بیشتر می‌شوند، این بستگی به رفتار طالبان (امارت اسلامی) دارد، اگر مکاتب دوباره بازگشایی  شوند و حکومت فراگیر شکل بگیرد خطرات بی‌ثباتی کاهش میابد”.

از سوی دیگر اما امارت اسلامی حکومت سرپرست را همه‌شمول می‌داند و تاکید کرده که اصلاحات را ایجاد خواهد کرد و نیز اعلام کرده که به زودی دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم را بازخواهند کرد.

با این حال، ریچارد بنت، ایجاد کمیسیون برگشت شخصیت‌های سیاسی را به افغانستان یک اقدام خوب از سوی امارت اسلامی می‌داند وتاکید دارد که این اقدام فرصت گفتگو و تقویت حکومت داری خوب را فراهم می‌سازد.

رویداد های اخیر

در پی بارندگی‌های چهار روز گذشته هشت تن جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملا جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی می‌گوید، در پی بارش باران‌ها و سرازیرشدن سیلاب‌ها در چهار روز گذشته، هشت تن جان باخته، ۳ تن زخمی و ۲۰ هکتار زمین زراعتی نیز تخریب شده است.

آقای سایق همچنان گفته است که در نتیجه بارندگی های اخیر در کشور ۱۴۰ خانه به شکل کلی و قسمی تخریب و ۲۰ کیلومتر سرک در سراسر کشور نیز تخریب شده است.

به گفته وی ۳۰ رآس مواشی نیز تلف شده است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی همچنان همچنان افزوده است که: «خوشبختانه در نتیجه بارش‌های اخیر سطح آب در کشور افزایش یافته است، آب‌های زیر زمینی تقویت شده است و دهاقین خرسند اند.»

به گفته وی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث به تمام ریاست‌های خود در ولایات هدایت داده است تا تمام امکانات خود را برای رسیده‌گی به آسیب دیده‌گان بکار بیندازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!