Connect with us

رویداد های اخیر

تقویت مرز تاجکستان–افغانستان؛ سازمان پیمان امنیت جمعی تجهیزات پیشرفته می‌فرستد

سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است و ارمنستان نیز به‌گونه رسمی عضو آن محسوب می‌شود، هرچند مشارکت خود را به حالت تعلیق درآورده است.

منتشر شده

در

سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرده است که در واکنش به افزایش درگیری‌های مسلحانه در امتداد مرز تاجکستان با افغانستان، نیروهای سرحدی تاجکستان را به تجهیزات و سلاح‌های پیشرفته مجهز می‌سازد.

این تصمیم پس از تازه‌ترین رویداد در ۲۹ جنوری گرفته شد؛ زمانی که نیروهای امنیتی تاجکستان در ولایت ختلان با گروهی از قاچاقچیان مشکوک مواد مخدر درگیر شدند. در این درگیری، سه تن از افراد مسلح کشته شدند و دیگران به سمت خاک افغانستان عقب‌نشینی کردند. مقام‌های تاجک می‌گویند که در این عملیات، مقدار قابل توجهی اسلحه، مهمات و ۷۳ بسته مواد مخدر شامل چرس و تریاک نیز به‌دست آمده است.

به گفته مقام‌ها، در ماه‌های اخیر سطح ناامنی در این منطقه مرزی افزایش یافته است. از مهم‌ترین رویدادها می‌توان به حملات ماه نومبر اشاره کرد که بنا بر گزارش‌ها، توسط افراد مسلح وابسته به گروه‌های تندرو انجام شد و در نتیجه آن پنج کارگر چینی کشته شدند. این حملات باعث شد چین شماری از پروژه‌های زیربنایی و استخراجی خود را در مناطق مرزی تاجکستان به حالت تعلیق درآورد.

خبرگزاری اینترفکس به نقل از تالات‌بیک مسادیکوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، گزارش داده است که این سازمان در حال نهایی‌سازی فهرست تجهیزات نظامی و تخنیکی برای تحویل به تاجکستان است. به گفته او، این تجهیزات با هدف افزایش توان نیروهای مرزی در جلوگیری از نفوذ جنگجویان و قاچاقچیان از خاک افغانستان تهیه می‌شود و روند شناسایی تأمین‌کنندگان و امضای قراردادها ادامه دارد.

زمان دقیق تحویل این تجهیزات هنوز مشخص نشده است. سازمان پیمان امنیت جمعی متشکل از روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است و ارمنستان نیز به‌گونه رسمی عضو آن محسوب می‌شود، هرچند مشارکت خود را به حالت تعلیق درآورده است.

رویداد های اخیر

مجاهد: امارت اسلامی خواهان روابط نیک با امریکا است؛ کمک خارجی به ما ارسال نشده

مجاهد افزود که امارت اسلامی آماده همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی و امریکا است تا افغانستان به چهارراه اقتصادی منطقه و جهان تبدیل شود، مشروط بر اینکه حاکمیت و امور داخلی کشور محفوظ بماند.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه اختصاصی با تلویزیون پیام افغان، تأکید کرد که امارت اسلامی خواهان روابط نیک و متوازن با همه کشورها از جمله ایالات متحده امریکا است، اما هیچ کمک مالی مستقیماً به امارت اسلامی یا حکومت افغانستان ارسال نشده و مورد نیاز نیز نیست.

مجاهد در واکنش به تصویب لایحه سنای امریکا مبنی بر قطع کمک‌ها گفت که این کشور هیچ کمکی به امارت اسلامی نداشته و توقف کمک‌های بشردوستانه تنها جنبه انسانی داشته است. وی افزود که در گذشته، کمک‌های جهانی به موسسات داخلی و سازمان‌های حقوق بشری محدود و کاملاً تحت کنترل همان موسسات بود و امارت اسلامی هیچ نقشی در دریافت مستقیم این کمک‌ها نداشت.

سخنگوی امارت اسلامی تصریح کرد که سیاست امارت اسلامی بر خودکفایی استوار است و افغان‌ها باید خود برای حل مشکلات داخلی اقدام کنند. او تأکید کرد که امارت اسلامی خواهان جذب سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی در افغانستان است، با حفظ حاکمیت کشور و جلوگیری از مداخلات سیاسی خارجی، و مثال زد که حضور چین، روسیه و کشورهای منطقه نمونه‌ای از این سیاست است.

مجاهد افزود که امارت اسلامی آماده همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری کشورهای اروپایی و امریکا است تا افغانستان به چهارراه اقتصادی منطقه و جهان تبدیل شود، مشروط بر اینکه حاکمیت و امور داخلی کشور محفوظ بماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سنای امریکا لایحه جلوگیری از رسیدن کمک مالی به امارت اسلامی را تصویب کرد

این لایحه اکنون برای بررسی به مجلس سنا فرستاده شده است.

Published

on

سنای ایالات متحده امریکا، لایحه‌ای را تصویب کرده است که هدف آن جلوگیری از رسیدن هرگونه کمک مالی امریکا به امارت اسلامی در افغانستان می‌باشد.

جیم ریچ، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، گفته است که بیش از ۲ هزار امریکایی در جنگ افغانستان کشته و بیش از ۲۰ هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند و «ارسال پول مالیات‌دهندگان امریکایی به طالبان (امارت اسلامی)، خیانت به قربانیان جنگ افغانستان است».

این در حالی است که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، اخیراً گفته است که ایالات متحده به امارت اسلامی پولی ارسال نکرده و کمک‌ها تنها به سازمان‌های بین‌المللی بشری برای اهداف کمکی منتقل شده است.

این لایحه اکنون برای بررسی به مجلس سنا فرستاده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قطر بر ادامه حمایت از مردم افغانستان تاکید کرد

Published

on

مریم بنت علی بن ناصر المسند، وزیر دولت در امور همکاری‌های بین‌المللی قطر، با ایندریکا راتواته، معاون یوناما و هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه این سازمان در افغانستان، دیدار و گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همکاری‌های میان دولت قطر و سازمان ملل متحد را بررسی کرده و راه‌های تقویت این همکاری‌ها را به‌ویژه در بخش‌های بشردوستانه و انکشافی افغانستان مورد بحث قرار دادند.

وزیر دولت در امور همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد که دوحه همچنان به‌عنوان بستر گفت‌وگو و شریک مهم لجستیکی، سیاسی و بشردوستانه برای سازمان ملل متحد باقی خواهد ماند تا مأموریت‌های این نهاد در افغانستان تسهیل شود.

وی همچنان بر حمایت قاطع قطر از مردم افغانستان تأکید کرده و ادامه تلاش‌های جامعه جهانی برای رساندن کمک‌های عاجل بشردوستانه و پشتیبانی از بخش‌های صحت، آموزش و توانمندسازی اقتصادی را حیاتی دانست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!