Connect with us

رویداد های اخیر

اخیراً حملات تهاجمی طالبان در اکثر ولایات افغانستان شدت یافته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

در درازای یک شبانه روز، نزدیک به ۲۰ نظامی در اثر حملات طالبان جان باخته‌اند و بیش از ده نظامی دگر زخمی شده‌ اند.

بربنیاد اطلاعاتی که آریانانیوز گردآوری کرده، تنها در دو روز پسین طالبان در بخش‌هایی بیش از ده‌ ولایت افغانستان دست به حمله‌های نظامی زده‌ اند که بیش‌تر این حمله‌ها متمرکز بر پاسگاه‌های نیروهای دولتی بوده‌ اند.

با وجود برقراری آتش‌بس اعلام ناشده، از هر گوشه‌ی افغانستان از شدت جنگ گزارش می‌شود.

در فاریاب ولسوالی قیصار زیر حملات شدید طالبان، ۳ نظامی جان باخته و ۱۷ جنگجوی طالب.

در ولایت‌های مرکزی اما، طالبان در ولسوالی تگاب کاپیسا و ولسوالی جلریز میدان وردگ به حملات نظامی پرداخته ‌اند که در جلریز دست‌کم یک نظامی و در تگاب ۱۱ نیروی خیزش مردمی جان باخته‌اند.

محمد حسین سنجنی، رییس شورای ولایتی کاپیسا، می گوید: “یک حمله تهاجمی از سوی طالبان صورت گرفت که تلفات داشت و دراین درگیری یک تعداد پاسگاه‌های خیزش مردمی سقوط کرده اند.”

در شرق افغانستان ۶ ولسوالی ننگرهار گواه نبرد بوده ‌اند، اما شدت جنگ در ولسوالی‌های علی‌شینگ، دولت‌آباد و علینگار لغمان، بلند گزارش شده‌ است.

گفته می‌شود که در چندین ولسوالی پکتیا، پکتیکا، خوست و لوگر نیز، حملات تهاجمی طالبان بر نیروهای دولتی شدت یافته ‌اند.

شمیم‌ خان کتوازی، والی پکتیا، گفت: “با طالبان عرب‌ها و پنجابی‌ها هستند و گزارش‌هایی که هنوز موثق نیستند نشان می‌دهند که اویغورها هم در کنار آن‌ها می‌جنگند.”

در غرب افغانستان؛ ولسوالی پسابند غور در آستانه ی سقوط است، بخش‌های از بادغیس، هرات و شهر فراه گواه‌ نبرد‌های شدید اند؛ در هلمند هم در سه ولسوالی طالبان به درگیری پرداخته اند.

گل آغا مسلم، عضو شورای ولایتی هلمند، می گوید: “بعد از این که نیروها پاسگاه ها را رها می‌کنند، طالبان آنرا ماین‌گذاری می‌کنند، وقتی صبح ارتش و پولیس می‌آیند با ماین برخورد می‌کنند و به شهادت می‌رسند.”

وزارت داخله می‌گوید، هرچند طالبان دست به حمله‌های تهاجمی زده‌ اند اما نیروهای دولتی در حالت دفاعی قرار دارند.

جاوید فیصل، سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی، گفته است: “خشونت کم نشده بلکه بیش‌تر شده، اما ما این طرف که تعهد بر صلح داریم هنوزهم به تعهدات خود پابند می‌مانیم، تلاش داریم که حالت تدافعی حفظ شود.”

بربنیاد اطلاعات نهادهای امنیتی، تنها در یک هفته‌ی پسین، طالبان در ۲۹ ولایت دست به حمله‌ها زده‌ اند که به قربانی شدن نزدیک به هفت‌صد نظامی و غیرنظامی انجامیده‌ است.

طالبان تلفات غیرنظامیان را در حمله‌های شان تایید نمی‌کنند.

رویداد های اخیر

سازمان ملل حق رأی افغانستان در مجمع عمومی این سازمان را به گونۀ موقت تعلیق کرده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

سازمان ملل متحد از تعلیق موقت حق رای افغانستان و پنج کشور دیگر در مجمع عمومی این سازمان خبر داده است.

این سازمان اخیراً در ویب سایت خود نوشته که افغانستان در پرداخت حق‌العضویت سالانۀ خود به این سازمان کوتاهی کرده است.

این خبر از سوی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز تأیید شده است.

همچنان این سازمان گفته است که طبق مادۀ ۱۹ منشور این سازمان، هر کشور عضو که برای دو سال و یا بیشتر از آن در پرداخت حق‌ عضویت‌اش کوتاهی کرده باشد، از حق دادن رای در مجمع این سازمان محروم می شود.

بر اساس اطلاعات ملل متحد، افغانستان به دلیل عدم پرداخت حق عضویت‌اش برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به این سازمان بدهکار است.

حق عضویت سالانۀ ملل متحد دو میلیون دالر است.

بر اساس گزارش‌ها، پیش از این حق عضویت سالانۀ ملل متحد توسط وزارت خارجۀ افغانستان پرداخت می‌شد.

این درحالی است که پیش از این ملل متحد از پذیرش سهیل شاهین، نمایندۀ معرفی شدۀ حکومت سرپرست افغانستان برای نمایندگی دایمی افغانستان در این سازمان خودداری کرده است.

طبق مادۀ ۱۹ منشور سازمان ملل متحد، اگر کشوری حق عضویت در این سازمان را نداشته باشد، همچنان حق رای در مجمع عمومی این سازمان را خواهد داشت.

بر اساس معلومات ارائه شده در ویب سایت ملل متحد، افغانستان، اکوادور، کومورس، ونزوئلا، سومالیا و سائوتومه و پرنسیپ کشورهایی هستند که در بیش از دو سال گذشته پول حق عضویت‌شان را نپرداخته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دو صد غرفه در نمایشگاه هفته صنعت در کابل به محصولات زنان اختصاص داده شده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

در نمایشگاه ملی و بین المللی هفته صنعت که روز گذشته (یکشنبه) در کابل گشایش یافت، ۲۰۰ غرفه به محصولات تولیدی زنان اختصاص داده شده است.

این نمایشگاه هفت روزه که در مرکز نمایشگاه بین المللی افغانستان واقع چمن حضوری برگزار شده است، در مجموع دارای ۸۰۰ غرفه می‌باشد.

زنان متشبث نیز تولیدات، صنایع دستی و نقاشی‌‎های شان را به نمایش گذاشته اند.

مهناز که از دو سال بدینسو نقاشی کرده، اثرهای هنری اش را در این نمایشگاه به دید عموم گذاشته است.

او می‌گوید: «این نمایشگاه بسیار خوب است. مردم ما را خیلی تشویق می‌کنند که باعث می‌شود که به خود افتخار کنیم. ولی در این نمایشگاه ما فروش نداشتیم چون اقتصاد مردم خیلی ضعیف شده است.»

مانند مهناز هستند زنانی که نقشی در رشد اقتصادی فردی و کشور دارند و از طریق‌ فعالیت‌های تجارتی می‌خواهند این پیام را بدهند که زنان افغان توانایی لازم در بخش‌های مختلف به ویژه تجارت دارند، هرچند که از فروشات شان چندان راضی به نظر نمی‌رسند.

نورین، شرکت کننده در این نمایشگاه می‌گوید: «زمینه رشد را برای ما فراهم کنند؛ به ما اجازه دهند که در زمینه‌های مختلف رشد کنیم؛ افغانستان در هر زمینه استعدادهای زیادی دارد.»

بازدید کنندگان هم بر حمایت از زنان تجارت پیشه و بر استفاده از تولیدات زنان تاکید دارند.

ذاکره، بازدید کننده می‌گوید: «این نمایشگاه بر دختران افغان تاثیرات خیلی مثبت دارد. می‌توانند دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و در کار و بار خود رونق ایجاد کنند.»

برگزار کنندگان این نمایشگاه می‌گویند که زنان متشبث بیشتر صنایع دستی، لباس دست دوز افغانی، مواد خوراکی وغیر خوراکی را به نمایش گذاشته اند.

نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت درحالی برگزار می‌شود که به تاریخ ششم ماه ثور نیز یک نمایشگاه تجارتی مشترک میان افغانستان و قزاقستان برگزار شده بود.

بر اساس آمار مرکز نمایشگاه های بین المللی افغانستان، در یک سال گذشته نزدیک به ده نمایشگاه مشترک محصولات افغانستان با کشورهایی مانند قطر، عمان، ایران، ترکیه، قزاقستان، ترکمنستان در کابل برگزار شده است و در آینده نزدیک، نمایشگاه‌های مشترک بیشتری در ازبکستان و ایران برگزار خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بسته‌های کمکی قطر برای سیلاب زدگان وارد افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

بسته‌های کمکی قطر برای سیلاب زدگان ولایت بغلان به میدان هوایی مزار شریف رسیده و به مقام‌های امارت اسلامی تسلیم داده شد.

این کمک‌ها مشمول خیمه، مواد خوراکی، لوازم صحی و وسایل خانه می‌باشد.

نماینده‌ قطر در جریان تسلیم دهی این کمک‌ها بر گسترش کمک‌های این کشور تاکید کرده و گفت که قرار است چهار محموله دیگر کمکی نیز به سیلاب زد‌گان فرستاده شود.

فهد عبدالله الدوسری، نماینده قطر گفت: «این کمک‌های اولیه ما است. کمک‌های بعدی هم ادامه خواهد داشت. این کمک‌ها ۲۲ تُن بوده که شامل ادویه، خیمه و سایر مواد می‌باشد.»

در همین حال، مسوولان امارت اسلامی با ابراز قدردانی از کمک‌های قطر می‌گویند که با توجه به گستردگی تلفات و خسارات، به کمک‌های بین المللی بیشتری نیاز دارند.

هرچند سازمان‌های بین‌المللی نیز برای رسیدگی به سیلاب زدگان بغلان دست به کار شده اند، اما این نخستین بسته‌ کمکی از یک کشور خارجی است که برای آسیب دیدگان این رویداد فرستاده شده است.

ادامه عملیات جستجوی قربانیان سیلاب‌ها

با گذشت چهار روز از سرازیر شدن سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر، هنوز برخی از باشندگان ولسوالی بورکه ولایت بغلان نتوانسته اند اجساد عزیزان شان را پیدا کنند.

سمیع الله، یکی از سیلاب زدگان در ولایت بغلان می‌گوید: «ما مصروف بیرون کشیدن شهدا از زیر آوار هستیم. تقریباً سه روز است که ما شهید بیرون می‌کشیم. یک تعداد شهدا هنوز ناپدید اند.»

باشندگان منطقه‌ فلول ولسوالی بورکه حکایت‌های دردناک از لحظه جاری شدن سیل و از دست دادن عزیزان و خانه و کاشانه‌ شان دارند.

جمیل، یکی از آسیب دیدگان می‌گوید: «سیلاب به هیچ کس وقت نداد. در اینجا یک قریه بود. تمام باشندگان آن شهید شدند.»

منطقه شیخ جلال در ولسوالی بغلان مرکزی، یکی دیگر از مناطقی است که سیلاب بیشترین خسارت مالی و جانی را به مردم آن وارد کرده است. در این منطقه، حدود پنجاه جسد در یک گورستان دفن شده اند.

تیم‌های کمک‌رسان هم در بخش‌های مختلف سرگرم کمک رسانی اند تا بتوانند مرهمی به زخم‌های مردم سیلاب زده باشند.

علم مجیدی، سخنگوی والی بغلان می‌گوید: «ادارات مختلف امارت اسلامی امکانات اولیه زندگی را فراهم کرده اند. خدمات صحی اولیه برای مردم رسیده است. همچنان مواد غذایی برای تمام آوارگان رسیده است.»

بر بنیاد آمارهای رسمی، بیش از ۳۰۰ نفر در نتیجه سیلاب‌ها در ولایت بغلان جان باخته و بیش از ۱ هزار و ۶۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!