Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت از احتمال افزایش موارد تب دنگی در افغانستان خبر داد

منتشر شده

در

سازمان جهانی صحت می‌گوید که با شروع فصل بارندگی، موارد ابتلا به دنگی یا تب استخوان شکن در افغانستان افزایش می‌یابد.

این سازمان در صفحه توییتر خود گفته است که آنها کارکنان صحی را برای مدیریت موارد دنگی آموزش داده اند.

سازمان جهانی صحت اخیراً ۳۰۰ داکتر، پرستار و کارمند تخنیک لابراتوار را از ۱۸ شفاخانه و ۲۵۰ مرکز صحی از کنر، لغمان، نورستان و ننگرهار آموزش داده است.

این سازمان همچنین گفت که یک دوره آموزشی سه روزه مدیریت بیماری دنگی انجام شد که در مجموع ۶۵ کارمند صحی زن شرکت کردند.

سازمان جهانی صحت گفت: «در حالی که ما امکانات صحی را آماده می کنیم، به مردم یادآوری می‌شویم که از خود و خانواده خود در برابر نیش پشه محافظت کنند و از تب دنگی جلوگیری کنند.»

علائم تب دنگی شامل تب، درد عضلانی، دلبدی و دانه است، اما در صورت تکرار عفونت، شدیدتر و گاهی کشنده می‌شود و مهار آن را به یک نگرانی طولانی مدت تبدیل می‌کند.

این ویروس توسط گونه‌ای از پشه‌ها حمل می‌گردد که در محیط‌های خانگی رشد می‌کند.

صحت

برای نخستین‌بار یک شفاخانه تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کشور افتتاح شد

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام نموده که برای نخستین‌بار یک شفاخانه ملی تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کشور از سوی این وزارت افتتاح و به فعالیت آغاز کرده است.

در مراسم افتتاح این شفاخانه، نورجلال جلالی، وزیر صحت ‌عامه گفت: «خوشبختانه ما به‌صورت مشترک شفاخانه ۲۰۰ بستر بیماری‌های سرطانی را افتتاح می‌کنیم و امید داریم که این شفاخانه برای بیماران سرطانی یک منبع امید و تداوی باشد.»

آقای جلالی افزود که به‌زودی برنامه‌های آموزشی تخصصی به‌منظور تربیه متخصصان داخلی در این شفاخانه آغاز می‌گردد و اصلاحات لازم برای فراهم‌سازی سهولت‌ها و امکانات بهتر روی دست گرفته شده است.

او تصریح کرد که با همکاری هند، خدمات رادیوتراپی در این شفاخانه فراهم خواهد شد و هند تاکنون یک میلیون دالر کمک شامل ده تُن ادویه و تجهیزات طبی را در بخش تداوی امراض سرطانی ارائه کرده است.a

Continue Reading

صحت

آغاز تدابیر پاکستان برای جلوگیری از ورود ویروس کشنده نیپا

Published

on

پس از آنکه هند دو مورد ابتلا به ویروس کشنده نیپا را تایید کرد، مقامات پاکستان دستور غربالگری شدیدتر افرادی را که وارد این کشور می‌شوند، صادر کرده‌اند.

تایلند، سنگاپور، هانگ کانگ، مالیزیا، اندونیزیا و ویتنام نیز غربالگری در میدان‌های هوایی را تشدید کرده‌اند.

ویروس نیپا می‌تواند باعث تب و التهاب مغز شود و میزان مرگ و میر بالایی دارد. هیچ واکسینی برای این ویروس وجود ندارد. اما انتقال از فردی به فرد دیگر ساده نیست و معمولاً پس از تماس طولانی مدت با فرد آلوده صورت می‌گیرد.

اداره خدمات صحی مرزی پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تقویت اقدامات پیشگیرانه و نظارتی در مرزهای پاکستان ضروری شده است.»

این اداره افزود: «همه مسافران باید در نقطه ورود، که شامل بنادر بحری، مرزهای زمینی و میدان‌های هوایی می‌شود، تحت غربالگری حرارتی و معاینه کلینیکی قرار گیرند.»

این اداره اعلام کرد که مسافران باید سابقه ترانزیت خود را برای دوره ۲۱ روز قبل ارائه دهند تا بررسی شود که آیا از «مناطق تحت تأثیر نیپا یا پرخطر» عبور کرده‌اند یا خیر.

هیچ پرواز مستقیمی بین پاکستان و هند وجود ندارد و سفر بین دو کشور بسیار محدود است، به ویژه از زمان شدیدترین درگیری آنها طی چند دهه در ماه می سال گذشته.

وزارت صحت هند در هفته جاری اعلام کرد که مقامات ۱۹۶ فرد مرتبط با دو مورد ابتلا به نیپا را شناسایی و ردیابی کرده‌اند که هیچ یک علائم این ویروس نشان نداده‌اند و نتیجه معاینات همه آنها منفی بوده است.

نیپا یک عفونت ویروسی نادر است که عمدتاً از حیوانات آلوده، عمدتاً خفاش‌های میوه‌خوار، به انسان منتقل می‌شود. طبق گزارش سازمان جهانی صحت، این بیماری می‌تواند بدون علامت باشد، اما اغلب بسیار خطرناک است و میزان مرگ و میر ناشی از آن بین ۴۰ تا ۷۵ درصد است.

این ویروس برای اولین بار حدود ۲۵ سال پیش در جریان شیوع بیماری در بین فارم‌داران خوک در مالیزیا و سنگاپور شناسایی شد.

سازمان جهانی صحت، نیپا را به عنوان یک عامل بیماری‌زای دارای اولویت طبقه‌بندی کرده است.

طبق گزارش‌ها، تا پایان سال گذشته میلادی، ۷۵۰ مورد ابتلا به ویروس نیپا در سراسر جهان ثبت شده است که از آن جمله، ۴۱۵ تن جان باخته اند.

 

 

Continue Reading

صحت

معین وزارت صحت خواستار افزایش کمک‌های بین‌المللی به افغانستان شد

Published

on

عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه، در نشست بین‌المللی همکاری‌های بشری صحی و ارتقای مصونیت جمعی در قطر، خواستار افزایش کمک‌های بین‌المللی به افغانستان در بخش صحت شده است.

آقای حقانی همچنین بر اهمیت تأمین منابع مالی پایدار و رو به افزایش برای سکتور صحی افغانستان به‌ویژه در عرصه تطبیق واکسین، خدمات ابتدایی صحی، صحت مادر و طفل و آمادگی در برابر امراض عاجل، تأکید ورزید.

او گفت که تنظیم کمک‌ها در چتر پالیسی ملی، نه‌تنها کیفیت خدمات را بلند می‌برد، بلکه باعث مدیریت بهتر منابع نیز می‌گردد.

معین عرضه خدمات صحی گفت که وزارت صحت‌عامه باورمند است که چنین نشست‌های جهانی در تقویت همکاری‌های مشترک، اعتمادسازی و تأمین خدمات صحی عادلانه و پایدار برای مردم افغانستان بسیار مؤثر است

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!