Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: خواست مکرر ایران برای آب و اظهارات نامناسب را زیان آور می‌دانیم

منتشر شده

در

امارت اسلامی با نشر اعلامیه ای در واکنش به هشدار اخیر ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور ایران درباره‌ی حق‌آبه این کشور از دریای هلمند می‌گوید مقام‌های ایرانی نخست باید معلومات خود را در مورد آب هلمند تکمیل و پس از آن با الفاظ مناسب خواست شان را مطرح کنند.

رییس جمهور ایران در جریان سفرش به ولایت سیستان و بلوچستان هشدار داده است که از هرگزینه ممکن حقابه این کشور از جانب افغانستان را خواهند گرفت.

امارت اسلامی با نشر اعلامیه‌ای این اظهارات رییسی را نامناسب خوانده و گفته است که امارت اسلامی به معاهده نیم‌قرن پیش درباره‌ی تقسیم آب هلمند متعهد است، اما به‌دلیل خشک‌سالی آب کافی وجود ندارد. در اعلامیه گفته شده  است که در چنین وضعیتی، خواست مکرر ایران برای آب و اظهارات نامناسب در رسانه‌ها زیان‌آور است.

در اعلامیه آمده است: «مقامات ایرانی ابتدا باید معلومات خود را در مورد آب هلمند تکمیل نمایند و بعد از آن با الفاظ مناسب خواست شان را مطرح کنند، اگر واقعیت درست مطالعه نشود و چنین اظهارات مطرح گردد، می تواند فضای سیاسی میان مردم و کشورهای دو ملت مسلمان را آسیب بزند که به نفع هیچ طرفی نیست و باید تکرار نگردد.»

امارت اسلامی تاکید کرده است که ذخایر آب به اندازه ای نیست که به ایران جاری شود.

در اعلامیه آمده است: « امارت اسلامی یکبار دیگر تعهد می‌سپارد که با در نظرداشت موافقتنامه آب هلمند تمام تلاش خویش را به خرج می‌دهد که آب تعهد شده به مردم ایران برسد، اما به این شرط که ذخایر آب ما به اندازه ای برسد که اگر آنرا به ایران جاری بسازیم‌ و در دریای خشک هلمند صدها کیلومتر مسیر را طی کند، به آن کشور برسد، این در حالی است که اکنون در بند کمال خان هیچ آب وجود ندارد و اگر آب بند کجکی در آن جاری گردد تا آنجا نمی‌ رسد، بنابراین نیاز است تا جانب ایرانی این حقایق را درک نماید.»

وزیر خارجه‌ ایران در واکنش به اعلامیه امارت اسلامی درباره حق‌آبه‌ دریای هلمند، گفته است که معیار بود و نبود آب در بندهای افغانستان؛ نیازمند بازدید فنی و عینی است و‌ نه صدور بیانیه سیاسی.

او در حساب تویتر‌اش نوشته است که در ماه‌های اخیر بارها از امیرخان متقی، وزیر خارجه افغانستان خواسته است تا طبق عهدنامه هیرمند، امکان بازدید هیات‌های فنی و سنجش میزان آب را فراهم کنند.

رویداد های اخیر

جنبش دموکراتیک پاکستان: حملات هوایی در افغانستان تلفات غیرنظامیان را افزایش داده است

این جنبش افزوده است که مردم پشتون برای سال‌ها خواهان پایان نقش پاکستان به عنوان «خط مقدم» در پروژه‌های جنگی قدرت‌های بزرگ و آغاز روابط مسالمت‌آمیز و همسایه‌گی نیک میان افغانستان و پاکستان بوده‌اند.

Published

on

جنبش دموکراتیک پاکستان با نشر بیانیه‌ای نسبت به افزایش تلفات غیرنظامیان در پی حملات هوایی در مناطق مسکونی افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواستار پایان عاجل درگیری‌های مسلحانه میان دو کشور شده است.

در این بیانیه آمده است که بمباران‌های هوایی در مناطق پرجمعیت باعث کشته و زخمی شدن شمار زیادی از غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان شده و ادامه این وضعیت می‌تواند بحران انسانی را در منطقه تشدید کند.

این جنبش افزوده است که تشدید تنش‌ها در امتداد خط فرضی بیشترین تأثیر را بر مردم پشتون در دو سوی مرز گذاشته و به گفته آنان بخش بزرگی از قربانیان این درگیری‌ها را همین جوامع تشکیل می‌دهند. در بیانیه همچنین گفته شده است که بخش عمده قربانیان این جنگ را پشتون‌ها تشکیل می‌دهند.

جنبش دموکراتیک پاکستان همچنان هشدار داده است که در صورت ادامه سیاست‌های کنونی اسلام‌آباد در قبال افغانستان، خطر افزایش تلفات غیرنظامیان بیشتر خواهد شد. در این بیانیه همچنین نگرانی ابراز شده که تصمیم‌های مهم مرتبط به این درگیری‌ها بدون بررسی در پارلمان اتخاذ شده است. 

در ادامه این بیانیه تأکید شده است که افراط‌گرایی و خشونتی که طی دهه‌های گذشته جان هزاران انسان بی‌گناه را گرفته، به باور این جنبش ریشه در جامعه بومی منطقه ندارد و از دهه ۱۹۸۰ میلادی با سرمایه‌گذاری‌های گسترده برای ایجاد ساختارهای خشونت در منطقه تقویت شده است.

این جنبش افزوده است که مردم پشتون برای سال‌ها خواهان پایان نقش پاکستان به عنوان «خط مقدم» در پروژه‌های جنگی قدرت‌های بزرگ و آغاز روابط مسالمت‌آمیز و همسایه‌گی نیک میان افغانستان و پاکستان بوده‌اند.

در بخش دیگری از این بیانیه، این جنبش نسبت به تشدید درگیری‌ها در غرب آسیا نیز ابراز نگرانی کرده و حملات اخیر امریکا و اسرائیل بر ایران را نگران‌کننده خوانده و خواستار توقف عاجل این درگیری‌ها شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مرگ پناهجوی افغان در بازداشت اداره مهاجرت امریکا؛ درخواست برای تحقیق شفاف

پکتیاوال پیش از این در افغانستان در کنار نیروهای ویژه نظامی امریکا خدمت کرده بود و پس از تحولات سال ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به عنوان پناهجو به ایالات متحده منتقل شده بود.

Published

on

شورای روابط اسلامی-امریکایی در ایالت تگزاس خواستار انجام یک بررسی همه‌جانبه و شفاف درباره مرگ یک پناهجوی افغان در بازداشت اداره مهاجرت ایالات متحده شده است.

براساس گزارش‌ها، نذیر پکتیاوال، پناهجوی افغان، پس از آن‌که در ۱۳ مارچ توسط مأموران اداره مهاجرت و گمرک ایالات متحده در بیرون از خانه‌اش بازداشت شد، یک روز بعد در ۱۴ مارچ در جریان بازداشت جان باخته است.

گفته می‌شود او پس از رساندن فرزندانش به مکتب از سوی مأموران بازداشت شد و در همان شب در داخل بازداشتگاه با مشکلات جدی صحی روبه‌رو گردید. روز بعد، مقام‌ها به خانواده‌اش خبر دادند که او جان داده است.

به گفته منابع، پکتیاوال پیش از این در افغانستان در کنار نیروهای ویژه نظامی امریکا خدمت کرده بود و پس از تحولات سال ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به عنوان پناهجو به ایالات متحده منتقل شده بود. او پدر چند کودک و از اعضای شناخته‌شده جامعه افغان‌ها در دالاس بود.

مسئولان این نهاد حقوقی گفته‌اند که مرگ افراد در بازداشت حکومت باید به گونه مستقل بررسی شود تا از تکرار چنین رویدادهایی جلوگیری گردد. آنان همچنین از قانون‌گذاران امریکایی خواسته‌اند تا برای نظارت مستقل بر مراکز بازداشت مهاجران اقدام کنند و در مورد علت مرگ این پناهجوی افغان پاسخ روشن ارائه دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حمله هوایی افغانستان بر یک کمپ نظامی در وزیرستان جنوبی

Published

on

وزارت دفاع ملی افغانستان اعلام کرده است که نیروی هوایی کشور در تلافی حملات دیشب کندهار، امروز حمله‌ای را بر یک کمپ نظامی خاص در منطقه وانه، مرکز وزیرستان جنوبی انجام داد.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی این وزارت گفته است که در این حمله، ساختمان کماندوهای SSG و سایر تأسیسات مهم در این کمپ نظامی هدف قرار گرفت.

وی افزود که در این حمله، بخش زیادی از قوماندانی و سایر تأسیسات این مرکز مهم تخریب شد و به عساکر پاکستانی خسارات جانی و مالی سنگینی وارد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!