Connect with us

تجارت

انتقال اموال تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزار شریف از سر گرفته شد

Published

 on

(Last Updated On: دلو ۲۲, ۱۴۰۱)

پس از حدود یک هفته توقف در انتقال کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف، اداره خط آهن افغانستان می‌گوید که این روند روز جمعه (۲۱ دلو) از سرگرفته شد.

مسئولان اداره خط آهن می‌افزایند که روز جمعه ۵۰ واگون اموال تجارتی از طریق این خط به بندر حیرتان رسید.

به گفته سخنگوی اداره خط آهن، مقام‌های ازبیکستانی در دیدار با هیئت اعزامی امارت اسلامی توافق کرده اند که مدیریت خط آهن حیرتان – مزارشریف را به جانب افغانستان بسپارند.

سمیع دُرانی، سخنگوی اداره خط آهن افغانستان می‌گوید: «توافق صورت گرفت که مدیریت خط آهن حیرتان – مزار شریف به جانب افغانستان سپرده شود. یک کمیته تخنیکی متشکل از دو طرف برای تهیه مسوده یک قرارداد یا تفاهمنامه ایجاد شده است.»

در همین حال سکتور خصوصی از انتقال مجدد کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف استقبال می‌کنند و از مسئولان اداره خط آهن می‌خواهند که برای فعال نگهداشتن راه آهن با کشورهای همسایه و منطقه تلاش بیشتر نمایند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو سکتور خصوصی می‌گوید: «استفاده از خط آهن می‌تواند تجارت و کاروبار را رونق دهد و نسبت به ترانسپورت جاده‌ای خیلی ارزان تر تمام می‌شود.»

از سویی هم کارشناسان اقتصادی اهمیت راه آهن در فعالیت های اقتصادی و تجارتی در کشور را مهم می‌دانند و اما تاکید می‌کنند که انسداد و تاخیر در بهره برداری از این مسیرها می‌تواند تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور داشته باشد.

تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «خط آهن تاثیر فوق العاده مثبت بر بازار نفتی افغانستان می‌گذارد. از یک طرف کشور روسیه بازار پیدا می‌کند و از سوی دیگر نیاز های افغانستان براورده می‌شود. علاوه بر این، می‌توانیم قیمت‌ها را در سطح خیلی پایین تنظیم کنیم تا اینکه هر افغان بتواند از قیمت مناسب استفاده خوب کند.»

خط آهن حیرتان – مزار شریف به طول ۷۵ کیلومتر است که در سال ۲۰۱۰ با هزینه ۱۲۰ میلیون دالر ساخته شد. پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در کشور، قرارداد نگهداری و نظارت بر راه آهن حیرتان – مزار شریف با یک شرکت ازبیکستانی در دسمبر ۲۰۲۲ لغو شد و در عوض، قرارداد با یک شرکت قزاقستانی منعقد گردید.

تجارت

وزارت مالیه: بسته شدن گمرک اسلام‌قلعه هرات حقیقت ندارد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

وزارت مالیه امارت اسلامی افغانستان امروز چهارشنبه (۱۰جوزا) گزاش‌ها از توقف فعالیت گمرک اسلام‌قلعه ولایت هرات را رد کرد.

مسئولین گمرک اسلام‌قلعه ولایت هرات می‌گویند که برخی رسانه‌ها گزارش‌های نادرست مبنی بر توقف فعالیت این گمرک را امروز منتشر کرده اند که حقیقت ندارد.

مسئولین گمرک اسلام قلعه گفته اند که:«گزارش‌های نادرست منتشر شده در این زمینه را رد و خاطرنشان می‌کنیم که گمرک اسلام قلعه هرات به طور عادی کار می‌کند و خدمات لازم را ارائه می‌دهد.»

Continue Reading

تجارت

نمایشگاه پنج‌روزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۹, ۱۴۰۲)

اتاق صنایع و معادن هرات می‎گوید که کارخانه‌داران در یک نمایشگاه پنج‌روزه در این ولایت تولیدات داخلی خود را به دید عموم گذاشته‌اند.

به گفته مسوولان در این اتاق، بیش از ۲۰ هزار نفر از این نمایشگاه بازدید و کارخانه‌داران قراردادهای تازه را با سرمایه‌داران و تاجران دیگر ولایات امضا کردند.

توریالی غوثی، معاون اتاق صنایع و معادن هرات، در مورد این نمایشگاه می‌گوید: «غرفه‌ها بسیار خوب بود، امکانات بسیار خوب بود، مردم همه مراجعه کرده بودند، از هرات و سایر ولایات شرکت کرده بودند و اکثر قراردادها در این نمایشگاه صورت گرفته است.»

مسوولان افزوده‌اند که کارخانه‌داران تولیدات خود را در ۱۲۰ غرفه به نمایش گذاشته‌اند.

لبنیات، مواد غذایی، پلاستیک، دوا و لوازم خانه از اجناس بوده که شرکت کنندگان به این نمایشگاه آورده‌اند.

به گفته مسوولان، استقبال مردم در مقایسه با سال گذشته بهتر بوده و کارخانه‌داران را نسبت به آینده امیدوار کرده است.

یک تن از شرکت کنندگان می‌گوید: «اگر همیشه از این نمایشگاه‌ها برگزار شود و مردم بیایند اجناس تولیدات داخلی را بیبینند، ان‌شاء‌الله که ما بتوانیم جلو جنس که از خارج میاید، بگیریم و خود ما برویم به سوی خودکفایی.»

یکی دیگر از شرکت کنندگان نیز گفت: «بیشتر مردم از تولیدات داخلی آگاهی ندارند و زمانی که همچو نمایشگاه‌ها برگزار می‌شود، از تولیدات داخلی آگاه می‎شوند.»

در همین حال، برخی از شرکت کنندگان می‌گویند که نیاز است به خاطر معرفی تولیدات داخلی، نمایشگاه‌های بیشتری برگزار شود و مردم با استفاده از اجناس داخلی تشویق شوند.

در حال حاضر شهرک صنعتی هرات در بخش لبنیات، نوشیدنی‌های غیرالکولی و برخی مواد غذایی به خودکفایی رسیده است، اما انتظار صنعت‌کاران این است تا مردم به خرید تولیدات داخلی تشویق شوند.

Continue Reading

تجارت

روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که روند صادرات میوه تازه به بازارهای جهانی آغاز شده است.

سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید که آنان تلاش می‌کنند تا برای میوه‌های تازه کشور بازاریابی کنند تا از این طریق بتوانند میوه تازه را به قیمت مناسب به بازارهای جهانی عرضه کنند.

عبدالسلام جواد آخندزاده در این مورد می‌گوید: «خوشبختانه ما توانستیم به قزاقستان بیست تُن گیلاس صادر بکنیم و همچنان میوه تازه دیگر ما آلوبالو است که رسیده و تقریباً زیر بسته‌بندی است و این را به امارات متحده عربی و به قزاقستان صادر می‌کنیم.»

از سویی هم، اتاق زراعت ومالداری گفته است که هرگاه مشکلات در بخش صدور ویزه از سوی کشورها به تاجران افغان حل شود، میتوانند محصولات بیشتری را صادر کنند.

امید حیدری، مسوول روابط خارجی اتاق زراعت ومالداری، می‌گوید: «در بخش بسته‌بندی و در بخش سردخانه‌ها سرمایه‌گذاری شده و این توانایی را داریم که این بسته‌بندی را براساس معیارهای جهانی به اروپا و امریکا تنظیم کنیم و صادر کنیم.»

آقای حیدری افزود: «مگر بدبختانه که نسبت به نبود دهلیزهوایی و سب‌سایدی از طرف وزارت زراعت ما غیرمستقیم میوه‌جات را به کشورهای هندوستان و پاکستان صادر می‌کنیم و بعداً تاجرهای هندی و پاکستانی از ما خریداری می‌کنند و به اروپا صادرات می‌کنند.»

با این حال، شماری از تاجران هم با توجه به تحریم‌های مالی که بر کشور وجود دارد می‌گویند که هرگاه برای میوه تازه کشور بازاریابی نشود، دهاقین و تاجران آسیب جدی خواهند دید. 

حاجی محمد، سرمایه‌گذار، گفت: «هفت کیلو تربوز ما به پنجاه افغانی فروخته می‌شود، هفت کیلو تربوز ما از فراه تا اینجا چهل افغانی کرایه اش است، واقعاً دهقان بسیار بیچاره است. سابق مشکل کود داشتیم ولی حالا آب هم باید بخریم.»

به باور آگاهان، هرگاه میوه تازه و دیگر محصولات افغانستان به‌گونه منظم به بازارهای منطقه و جهانی صادر شود، عواید ملی کشور افزایش خواهد یافت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!