Connect with us

تجارت

توافق کابل و اسلام‌آباد برای تقویت تجارت دوجانبه و ترانزیت

منتشر شده

در

اتاق مشترک تجارت افغانستان – پاکستان می‌گوید که توافقی میان اسلام‌آباد و کابل صورت گرفته است که بربنیاد آن تعرفه برخی از کالاهای وارداتی و کالاهای که به پاکستان صادر می‌شود، کاهش خواهد یافت.

بربنیاد گزارش برخی از رسانه‌های پاکستانی، در این توافق‌نامه آمده است که ۶۰ درصد مالیه بر صادرات زغال‌سنگ از افغانستان به پاکستان کاهش خواهد یافت.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که کاهش تعرفه گمرکی پنج قلم میوه تازه و سبزیجات با اسلام‌آباد توافق شده است و مسوولان این وزارت تلاش دارند تا بهای زغال‌سنگ را برابر به بهای آن در بازارهای جهانی به فروش برسانند.

درهمین حال، برخی از تاجران می‌گویند که پاکستان در تجارت افغانستان نقش مهم دارد و نباید مسایل سیاسی تاثیر منفی بر تجارت کشور بگذارد.

آمارهای وزارت صنعت و تجارت نشان می‌دهند که در هفت ماه گذشته بیش از یک میلیارد دالر کالاهای افغانستان صادر شده است که از این میان، به ارزش نزدیک به ۷۴۴ میلیون دالر تنها به پاکستان کالا صادر شده است.

گفتنی است که پس از امضای توافقنامه تجارت و ترانزیت بین افغانستان و پاکستان موسوم به “اپتا” در سال ۲۰۱۰ میلادی، پاکستان اجازه ترانزیت اموال افغانستان از راه بندرهای کراچی، قاسم و گوادر را داد.

به همین ترتیب تاجران افغان نیز اجازه یافتند که اموال خود را تا چند بندر هند منتقل کنند و در مقابل، پاکستان امتیاز تجارت از طریق افغانستان به آسیای مرکزی را به دست آورد.

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: علی‌رغم درگیری‌های اخیر منطقه‌ای، روند تجارت خارجی افغانستان منظم ادامه دارد

در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که، واردات، ترانزیت و عرضه کالاها با کشورهای همسایه ومنطقه در بازار داخلی عادی است و هیچ نوسان غیرعادی در قیمت کالاهای اساسی ثبت نشده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت افغانستان می‌گوید علی‌رغم درگیری‌های اخیر منطقه‌ای، روند تجارت خارجی افغانستان منظم ادامه دارد.

در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که، واردات، ترانزیت و عرضه کالاها با کشورهای همسایه ومنطقه در بازار داخلی عادی است و هیچ نوسان غیرعادی در قیمت کالاهای اساسی ثبت نشده است.

 این وزارت گزارش‌های رسانه‌ای درباره کمبود یا بی‌ثباتی را بی‌اساس دانسته و تأکید دارد که مسیرهای وارداتی از آسیای میانه تقویت شده‌اند. همچنین برای جلوگیری از احتکار و سوء استفاده، تدابیر جدی روی دست گرفته شده است.

این درحالیست که چند روز قبل وزارت مالیه در سومین روز جنگ اسرائیل با ایران اعلام کرد مرزها و گمرک‌های افغانستان با ایران باز بوده و روابط تجارتی و گمرکی میان دو کشور بدون هیچ‌گونه مشکلی ادامه دارد. این وزارت همچنین افزود که روند بارگیری کالاهای تجاری افغانستان در مرزها در حال انجام است.

این وزارت، با نشر اطلاعیه‌ای اعلام کرد که گذرگاه‌ها و سرحدات مرزی میان افغانستان و ایران همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

براساس این اطلاعیه، گذرگاه ابونصر فراهی در ولایت فراه، گذرگاه نیمروز و گذرگاه سمت ایران، روز شنبه به دلیل برگزاری مراسمی در ایران تعطیل شده بودند، اما پس از یک روز دوباره بازگشایی شده‌اند.

در ادامه اطلاعیه آمده است که روند بارگیری اموال تجاری افغانستان در بندرعباس ایران نیز به‌صورت عادی و بدون مشکل جریان دارد.

با این حال، تنش‌ها و درگیری‌ها در ایران در پی حملات متقابل میان اسرائیل و ایران همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد

در حال حاضر، ۶۶۷ موتر باربری که این کالاها را حمل می‌کردند، به دلیل نداشتن این سند، در گذرگاه تورخم متوقف شده بودند.

Published

on

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که در نتیجهٔ مذاکرات موفق میان مقامات گمرک و تاجران پاکستان، تصمیم گرفته شده است که تا تاریخ ۳۰ جون، واردات از افغانستان به این کشور به‌طور موقت از ارائهٔ سند مبدأ معاف باشد.

به گفته آزاد مهدی، از مسئولین گمرک پاکستان، گفتگوهای موثری با هیاتی از نمایندگان تاجران در مورد الزامی بودن سند مبدأ برای واردات از افغانستان صورت گرفته است.

او توضیح داده که طبق مقررات اداره فدرال عواید (FBR) داشتن سند مبدأ برای تمام واردات افغانستان الزامی است، اما معافیت ویژه‌ای برای برخی از اقلام از جمله پنبه، لوبیا، زغال‌سنگ و سنگ صابون در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر، ۶۶۷ موتر باربری که این کالاها را حمل می‌کردند، به دلیل نداشتن این سند، در گذرگاه تورخم متوقف شده بودند.

اکنون این محموله‌ها با ارایه تعهد کتبی به‌جای سند مبدأ تا تاریخ ۳۰ جون اجازه ترخیص خواهند یافت.

پس از پایان این مهلت، تمامی واردات از افغانستان بدون استثنا باید همراه با سند مبدأ باشند.

Continue Reading

تجارت

کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان

عدم موجودیت ثبات در سیاست‌های تجاری و بسته‌شدن گذرگاه‌ها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور می‌باشند.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که میزان تجارت آن کشور با افغانستان ۱.۲ میلیارد دالر کاهش یافته است.

جیونیوز پاکستانی روز چهارشنبه (۲۱جوزا) گزارش داده که میزان تجارت سالانه میان افغانستان و پاکستان از ۲.۵ میلیارد دالر به یک میلیارد دالر کاهش یافته است.

گزارش افزوده که عدم موجودیت ثبات در سیاست‌های تجاری و بسته‌شدن گذرگاه‌ها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور می‌باشند.

در این گزارش آمده است که بی‌ثباتی سیاسی در افغانستان نیز تاثیر منفی بر تجارت میان دو کشور گذاشته است.

ضیا الحق سرحدی، معاون اتاق مشترک تجارتی افغانستان-پاکستان به جیونیوز گفته است که برای افزایش حجم تجارت، پاکستان باید به کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند.

در حال حاضر، بیشتر اقلام صادراتی پاکستان به افغانستان را سیمنت، آرد، دارو، بوره، میل‌گرد و سبزیجات تشکیل می‌هد اما واردات پاکستان از افغانستان را بیشتر میوه و سبزیجات تشکیل می‌دهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!