Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: هدف نشست دوحه به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست

رزماری دیکارلو، معاون سرمنشی ملل متحد گفته است که کار بر سر تعیین نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان در حال حاضر تعلیق شده و در دوحه در این مورد بحث نخواهد شد.

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد می‌گوید که نشست دوحه یک فرآیند برای مدغم‌سازی افغانستان به جهان با توجه به تعهدات بین‌المللی این کشور است و داشتن تعامل به معنای به رسمیت شناختن نیست.

رزماری دیکارلو، معاون سرمنشی ملل متحد گفته است که کار بر سر تعیین نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان در حال حاضر تعلیق شده و در دوحه در این مورد بحث نخواهد شد.

خانم دیکارلو افزوده که نشست دوحه یک فرآیند برای مدغم‌سازی افغانستان به جهان با توجه به تعهدات بین‌المللی این کشور است.

دیکارلو تصریح کرده است: «این نشست برای به رسمیت شناختن نیست. این نشست به رسمیت یافتن طالبان (امارت اسلامی) منتهی نخواهد شد. داشتن تعامل به معنای به رسمیت شناختن نیست. این جلسه درباره طالبان (امارت اسلامی) هم نیست، درباره افغانستان و مردم آن است.»

این مقام سازمان ملل علاوه کرده که کار بر سر تعیین نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان در حال حاضر معلق است و در دوحه در این مورد بحث نخواهد شد. به گفته خانم دیکارلو، برای این کار نیاز به حمایت همه ۱۵عضو شورای امنیت این سازمان است و اما موضوع تعیین نماینده ویژه برای افغانستان پایان یافته نیست و از ملل متحد خواسته است که قدم‌هایی در این زمینه برداشته شود.

انتظار میرفت که در سومین نشست دوحه نیز درباره تعیین نماینده ویژه گفتگو شود، اما دستور کار این نشست متمرکز بر موضوعات مالی، بانکی و مبارزه با مواد مخدر خواهد بود و قرار است معاون سرمنشی در روز دوم نشست دوحه در ۱۱ سرطان با نمایندگان جامعه مدنی و زنان افغان دیدار کند.

در همین حال، رزا تونبایوا، رییس دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان یا یوناما با امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل دیدار و در مورد نکات دستور کار و سایر موضوعات از جمله ترکیب هیأت امارت اسلامی در نشست دوحه گفتگو کرده‌اند.

در بیانیه‌ای وزارت خارجه به نقل از رییس یوناما آمده که او نشست دوحه را فرصتی مناسب برای اظهار نظر طرفین در مورد موضوعات مربوط به افغانستان دانسته است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده گفته که نمایندگان خاص امریکا برای افغانستان، توماس وست و رینا امیری در نشست سوم دوحه اشتراک خواهند کرد و هدف از حضور امریکا در این نشست، تاکید بر حکومت کنونی افغانستان است تا به تعهدات عمل کنند.

آقای میلر گفته است:«امریکا در این نشست اشتراک خواهد کرد. هر دو نماینده خاص ما برای افغانستان، تام وست و نماینده خاص امریکا برای زنان و دختران افغان، رینا امیری در این نشست اشتراک می‌‎کنند. ما در این نشست اشتراک می‌کنیم تا همراه با جامعه جهانی به طالبان (امارت اسلامی) فشار بیاوریم که به تعهدات خود در قبال توافقنامه دوحه مشمول رفتار شان در برابر زنان عمل کنند.»

پیش از این، رینا امیری، نماینده خاص ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان گفته بود تا زمانی که موضوع حقوق بشر در اجندای گفتگوهای آینده افغانستان گنجانیده نشود، درگیری‌ها در این کشور ادامه خواهد داشت.

قرار است تا سه روز دیگر نشست سوم دوحه درباره افغانستان با حضور نمایندگان ۲۵ کشور جهان، هیأتی از سوی امارت اسلامی و با میزبانی سازمان ملل متحد در قطر برگزار شود. روزماری دیکارلو ریاست نشست را به عهده دارد و انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد در آن اشتراک نخواهد کرد.

رویداد های اخیر

بایدن:‌ نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی از افغانستان، در خارج از این کشور مستقر هستند

Published

on

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در نامه‌ای به کانگرس تاکید کرده است که نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیداتی که ممکن است از افغانستان ناشی شود، در خارج از این کشور مستقر هستند.

در گزارش «قدرت‌های جنگی» که روز جمعه توسط قصر سفید منتشر شد، آمده است: «پرسونل نظامی ایالات متحده در خارج از افغانستان مستقر هستند تا به تهدیدات علیه سرزمین ایالات متحده و منافع ایالات متحده که ممکن است از داخل افغانستان ناشی شود، رسیدگی کنند.»

حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پس از ۲۰ سال جنگ به دنبال توافق با امارت اسلامی، در آگست سال ۲۰۲۱ به پایان رسید.

امارت اسلامی در این توافقنامه متعهد شده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه می‌گوید از تصمیم ناروی برای کاهش سطح روابط دیپلوماتیک با افغانستان «ناخرسند» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید که این وزارت از تصمیم ناروی مبنی بر کاهش سطح روابط دیپلوماتیک با افغانستان «ناخرسند» است.

عبدالقهار بلخی در خبرنامه‌ای امروز (جمعه) افزوده که چنین تصمیم‌ها نباید به امور داخلی کشورها ربط داده شود.

بلخی تأکید کرده که دسترسی به خدمات قنسولی حق اساسی هر فرد است و از تمام طرف‌ها خواسته است که این اصل را بر اساس روحیه همکاری‌های بین‌المللی در اولویت قرار دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: تلاش‌ها برای تقویت روابط با افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!