Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان پناهندگان بین‌المللی: پاکستان باید اخراج اجباری مهاجرین افغان را فوراً متوقف کند

در این گزارش اشاره شده که میلیون‌ها مهاجر افغان، از جمله دارندگان کارت‌های ثبت‌نام (PoR) و کارت شهروندی افغان، سال‌ها در پاکستان زندگی کرده و بسیاری از آنان هرگز افغانستان را ندیده‌اند.

منتشر شده

در

سازمان پناهندگان بین‌المللی در بیانیه‌ای تازه نسبت به افزایش اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان ابراز نگرانی شدید کرده و آن را اقدامی «غیرقانونی و خطرناک» در شرایط حساس منطقه‌ای دانسته است.

در این بیانیه که از سوی «پریالی دیپتی سور» پژوهشگر ارشد و «قیام‌الدین اکرم» عضو پیشین این نهاد منتشر شده، آمده است که پاکستان در هفته‌های اخیر روند اخراج گسترده مهاجرین افغان را تشدید کرده و تنها در سال ۲۰۲۶ بیش از ۱۴۶ هزار افغان از این کشور اخراج شده‌اند. این رقم در ادامه بیش از یک میلیون مهاجری است که در سال ۲۰۲۵ به‌گونه اجباری بازگردانده شدند.

بر بنیاد این گزارش، پس از بازگشایی گذرگاه تورخم در ۳۱ مارچ، روند اخراج‌ها سرعت بیشتری گرفته است. این اقدام بخشی از برنامه «بازگرداندن اتباع غیرقانونی» پاکستان عنوان شده که از اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شده است.

سازمان سازمان پناهندگان بین‌المللی تأکید می‌کند که بازگشت اجباری مهاجرین در شرایط کنونی افغانستان، به‌ویژه برای زنان، خبرنگاران، فعالان حقوق بشر و منتقدان حکومت، خطرات جدی جانی به همراه دارد. در بیانیه آمده است که این افراد با تهدیدهایی چون بازداشت‌های خودسرانه، ناپدیدشدن اجباری و حتی اعدام‌های فراقضایی روبه‌رو هستند.

همچنان در این گزارش اشاره شده که میلیون‌ها مهاجر افغان، از جمله دارندگان کارت‌های ثبت‌نام (PoR) و کارت شهروندی افغان، سال‌ها در پاکستان زندگی کرده و بسیاری از آنان هرگز افغانستان را ندیده‌اند. با این حال، توقف تمدید این اسناد و ویزه‌ها، نزدیک به دو میلیون افغان را در معرض خطر اخراج قرار داده است.

این نهاد بین‌المللی افزوده است که این روند نقض اصل «عدم بازگرداندن اجباری» در حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود و نباید از مهاجرین به‌عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده شود.

سازمان پناهندگان بین‌المللی در پایان از دولت پاکستان خواسته است تا فوراً اخراج اجباری مهاجرین افغان را متوقف کرده و مسیرهای قانونی، از جمله تمدید ویزه‌ها و اسناد اقامتی، را دوباره برقرار سازد.

رویداد های اخیر

اشتراک مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست علمی آیسسکو درباره نسخه‌های خطی اسلامی

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Published

on

عبیدالله حنیف، رئیس آرشیف ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ، و محمد شفیق احمدزی، رئیس روابط خارجه و آتشه‌های فرهنگی این وزارت، در نشست علمی آنلاین سازمان تعلیمی، علمی و فرهنگی جهان اسلام (آیسسکو) درباره نسخه‌های خطی اسلامی اشتراک کردند.

این نشست از سوی مرکز خوش‌نویسی و نسخه‌های خطی آیسسکو تحت عنوان «نسخه‌های اسلامی در جهان» برگزار شده و محور اصلی آن بررسی وضعیت نسخه‌های خطی کشور مالی و راه‌های حفاظت و نگهداری این میراث فرهنگی عنوان شده است.

مسئولان آیسسکو در این نشست تأکید کردند که کشور مالی با داشتن صدها هزار نسخه خطی، یکی از گنجینه‌های مهم تمدن و اندیشه اسلامی در غرب آفریقا به شمار می‌رود و حفاظت از این آثار تاریخی اهمیت ویژه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت معارف بیش از هزار بست اداری را به رقابت آزاد گذاشت

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Published

on

وزارت معارف اعلام کرده است که ۱۰۶۰ بست خالی اداری مربوط به آمریت‌های معارف ولسوالی‌ها و حوزه‌های تعلیمی را از طریق رقابت آزاد به اعلان سپرده است.

مقام‌های این وزارت می‌گویند روند استخدام به‌گونه شفاف برگزار می‌شود و افراد تنها بر اساس شایستگی، لیاقت و توانایی انتخاب خواهند شد. به گفته آنان، در این پروسه هیچ‌گونه معیار قومی و سمتی در نظر گرفته نخواهد شد.

در همین حال، محمد زاهد احمدزی، معین وزارت کار و امور اجتماعی، گفته است که مهاجرین برگشته در اولویت استخدام قرار دارند و تلاش‌ها برای ایجاد فرصت‌های شغلی با همکاری نهادهای مختلف ادامه دارد.

مسئولان وزارت معارف افزوده‌اند که این بست‌ها بر بنیاد ساختار تشکیلاتی جدید و به هدف تقویت کادر اداری در ۴۷۳ ولسوالی کشور ایجاد شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!