Connect with us

رویداد های اخیر

علاقمندی روز افزون روسیه برای ساختن روابط با امارت اسلامی

منتشر شده

در

رییس جمهور روسیه بر ایجاد رابطه‌ی نزدیک میان کابل و مسکو تأکید کرده است. ولادیمیر پوتین، در حاشیهٔ نشست بین‌المللی اقتصادی سنت پیترسبرگ در صحبت با خبرنگاران گفته امارت اسلامی در افغانستان قدرت را به دست دارد و این واقعیت باید درک شود.

او ثبات در افغانستان را برای مسکو مهم دانسته و از امارت اسلامی خواستار ایجاد حکومت فراگیر نیز شده است.

درتازه ترین مورد ولادیمیرپوتین، رییس جمهور روسیه گفته که مسکو می‌خواهد با امارت اسلامی رابطه ایجاد کند. پوتین که در حاشیه نشست بین‌المللی اقتصادی سنت پیترسبرگ با خبرنگاران صحبت می‌کرد تأکید کرده است که امارت اسلامی در افغانستان قدرت را به دست دارند و باید با این وقعیت کنار آمد.

پوتین می‌گوید: «ما همیشه به این باور بوده ایم که باید با واقعیت‌ کنار بیاییم. طالبان (امارت اسلامی) در افغانستان قدرت را در دست دارند. ما باید با حکومت طالبان (امارت اسلامی) روابط ایجاد کنیم.»

پوتین تصریح کرده است که برای روسیه و ازبکستان ثبات در افغانستان نسبت به فرصت‌های اقتصادی خیلی مهم است و اما او از امارت اسلامی می‌خواهد تا به وعده‌های خود در مورد ایجاد حکومت همه‌شمول عمل کند.

پوتین افزوده است که: «برای ما و ازبکستان امنیت و ثبات در افغانستان نسبت به فرصت‌های اقتصادی خیلی مهم می‌باشد، طالبان (امارت اسلامی) به وعده‌های خود در مورد موضوع  خیلی حساس یعنی ایجاد حکومت همه‌شمول با اشتراک تمام اقوام و گروه‌های سیاسی عمل کنند. موضوعات کلان در سطح شورای امنیت سازمان ملل هم باید بحث و حل گردد.»

در کمتر از دوهفته اخیر مقام‌های دولت روسیه در سطوح مختلف بر گسترش تعامل میان کابل و مسکو تأکید کرده اند. پیشتر، سرگی لاوروف، وزیر خارجهٔ روسیه نیز گفته بود که مسکو می‌خواهد نام امارت اسلامی را از فهرست سازمان‌های تروریستی آن کشور حذف کند. ضمیرکابلوف نماینده خاص روسیه برای افغانستان نیز اخیراً گفته که امارت اسلامی دیگر دشمن روسیه پنداشته نمی‌‌شود.

در همین حال امارت اسلامی از گسترش روابط با روسیه استقبال می‌کند و تأکید دارد که افغانستان در چارچوب سیاست متوازن خواستار داشتن روابط نیک با همه کشورها است.

روسیه از سال ۲۰۰۳ به اینسو، امارت اسلامی را درج فهرست گروه‌های ممنوعه در آن کشور کرده است، اما پس از روی کارآمدن دوباره‌ی امارت اسلامی در افغانستان در کمتر از سه سال گذشته رابطه‌ی خوبی با امارت اسلامی بر قرار کرده و افزون بر پذیرش دیپلومات‌های امارت اسلامی همواره در نشست‌های بین‌المللی بر حمایت از حکومت سرپرست افغانستان موقف‌گیری کرده است.

رویداد های اخیر

افغانستان در پی انفجار مرگبار تأسیسات گاز رأس لفان با قطر ابراز همدردی کرد

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان در پی انفجار در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در شهر صنعتی رأس لفان قطر، که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد، مراتب تأسف عمیق و همدردی خود را ابراز کرد.

این وزارت در اعلامیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت قطر، با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ابراز غم‌شریکی کرد.

در این اعلامیه آمده است: «وزارت امور خارجه برای مجروحین آرزوی صحت عاجل و کامل می‌نماید، برای قربانیان از درگاه الله متعال طلب مغفرت و رحمت می‌کند و برای خانواده‌های آنان صبر جمیل استدعا می‌نماید.»

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد

Published

on

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی را درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد که در آن نمایندگان سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه افغانستان حضور داشتند.

در این نشست، جورجت گانیون، سرپرست هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی، و همچنین اسکات اسمیت، رئیس بخش امور سیاسی یوناما، شرکت کردند.

از جانب افغانستان نیز ذاکر جلالی، رئیس دوم سیاسی وزارت امور خارجه، و عبدالحی قانت، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک این وزارت، حضور داشتند.

براساس اعلامیه سفارت قطر، گفتگوها بر آینده روابط افغانستان با جامعه جهانی و راه‌های حمایت و تقویت این روابط متمرکز بوده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!