تجارت
مسوولان: در ۱۵ ماه گذشته، ۱۵۰ سرمایهگذار خارجی جواز سرمایهگذاری دریافت کردهاند

مسوولان وزارت صنعت و تجارت میگویند که در پانزده ماه گذشته، ۱۵۰ سرمایهگذار خارجی جواز سرمایهگذاری را در افغانستان دریافت کردهاند.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که این سرمایهگذاران از کشورهای مختلف از جمله امریکا، چین، بریتانیا ، کانادا، پولند، هالند، پاکستان، ایران، تاجیکستان، ازبیکستان و برخی کشورهای خلیج هستند.
به گفته عبدالسلام آخندازده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت، برخی از این سرمایهگذاران عملاً کارهایشان را آغاز کردهاند.
در همین حال، مسوولان اتاق تجارت وسرمایهگذاری از سرمایهگذاری خارجی در افغانستان استقبال میکنند و میگویند این کشور بیشتر به سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد. به گفته مسوولان در این اتاق، باید از فرصت به وجود آمده استفاده اعظمی صورت گیرد.
خانجان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: «در اینجا پروژۀ مسعینک است. در اینجا پروژۀ تولید برق از زغال سنگ است. اگر این پروژه به یک پروژه بزرگ مبدل گردد، از خروج میلیونها دالر به بیرون از کشور برای برق جلوگیری خواهد شد.»
این در حالی است که چندی پیش امارت اسلامی قرار داد استخراج تیل دریای آمو را با یک شرکت چینی امضا کرد که بر اساس این قرارداد و با آغاز کار استخراج، برای سه هزار تن زمینۀ کار فراهم خواهد شد. این شرکت همچنان مکلف است تا مواد استخراج شده را نیز در افغانستان پروسس کند.
تجارت
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند

مقامهای امارت اسلامی میگویند که پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن «لیتیم» در ولایت نورستان هستند.
محمد یونس راشد، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، میگوید که جاپان، امریکا، چین، قطر و امارات متحده عربی از جمله کشورهای هستند که علاقهمند به سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن لیتیم در نورستان اند.
آقای راشد گفته است: «به سطح جهانی علاقهمندی زیادی برای استخراج لیتیم وجود دارد، پنج کشور به امارت اسلامی مراجعه کرده و گفتهاند که آمادۀ سرمایهگذاری در این بخش میباشند.»
به باور مسوولان، ظرفیتهای بالایی برای خودکفایی اقتصادی در کشور وجود دارد و در آینده نزدیک تغییرات مثبتی در توسعه اقتصادی کشور ایجاد خواهد شد.
در همین حال، کارشناسان اقتصادی نیز معتقداند اگر استخراج و پروسس مواد معدنی کشور در افغانستان انجام شود، افغانستان میتواند خیلی سریع از بحران اقتصادی خارج شود.
کمالالدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، در این مورد میگوید: «در معادن افغانستان به تریلیونها دالر ظرفیت وجود دارد که باید بالای آن سرمایهگذاری شود، باید احصائیه دقیق باشد، مناطق مشخص شود که در کدام ساحات ما چه نوع معادن داریم.»
از سویی هم، اعضای سکتور خصوصی نیز میگویند که آنان در تلاش هستند تا در بخش استخراج معادن به صورت مشترک و انفرادی با سرمایهگذاران خارجی سرمایهگذاری کنند. آنها همچنان از امارت اسلامی میخواهند که قراردادهای استخراج معادن را به شرکتهایی که توانایی پروسس در کشور را دارند، واگذار کند.
تجارت
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت

مسئولان در وزارت مالیه میگویند که محصول گمرکی مواد اولیه غذایی در گمرکات کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
این وزارت روز گذشته (یک شنبه ۲۸حوت) گفته است:«به منظور جلوگیری از افزایش قیمتهای مواد اولیه غذایی (آرد، گندم، روغن، برنج، بوره… ) و با درنظرداشت وضعیت اقتصادی مردم، بر اساس هدایت رهبری مقام عالی، در گمرکات کشور محصول گمرکی بر مواد غذایی اولیه از (۵۰) الی (۷۰) درصد تخفیف داده شد که این اقدام نشان دهنده توجه امارت اسلامی نسبت به مردم می باشد.»
به اساس معلومات وزارت مالیه؛ فقط در یازده ماه سال مالی (۱۴۰۱ هـ.ش) به ارزش، شش میلیارد و هفتصد میلیون افغانی درمحصول گمرگی مواد غذایی تخفیف داده شده است.
تجارت
عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد افزایش یافته است

مسوولان میگویند که عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد و شاروالی مرکز این ولایت ۴۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است .
به گفته مسوولان ریاست صنعت و تجارت کندز، این نهاد از بهر تمدید و توزیع جواز به شرکتهای تولیدی بیش از ۱۲ میلیون افغانی عواید جمعآوری کرده است.
محمد رحیم سیرت، رییس صنعت و تجارت کندز، میگوید: «در سال جدید به تعداد ۱۱۲ نفر جواز جدید توزیع و جواز ۳۰۳ نفر را تمدید کردیم که از مدرک جوازها، عواید ما ۴۸ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.»
مسوولان شاروالی کندز همچنان اعلام کردهاند که در ۱۱ ماه سال روان ۱۲۰ میلیون افغانی از بخشهای مختلف این اداره عواید جمعآوری کردهاند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته، افزایش ۴۰ درصدی را نشان میدهد.
تاج الدین سهاک، سخنگوی شاروالی کندز، میگوید: «از بخشهای مختلف مانند محصول صفایی، تعرفه گمرکی، جوازهای اصناف و کرایه ملکیتها ۱۲۰ میلیون افغانی عواید جمعآوری کردهایم. در ۱۲ ماه سال گذشته، ۸۶ میلیون افغانی عواید جمعآوری شده بود.»
اما دکانداران و مالکان شرکتهای تولیدی در کندز از نبود بازار شکایت دارند. آنان میگویند در گذشته به خارج از کشور صادرات داشتند، اما در حال حاضر صادرات آنان کاهش یافته است.
وسیم اکرم، متشبث، گفت: «در گذشته ما به ایران پاکستان وعراق صادرات داشتیم، اما صادرات ما نسبت به گذشته کمرنگ شده است. از حکومت میخواهیم برای فراهم کردن زمینه صادرات با ما همکاری کنند.»
این در حالی است که مسوولان محلی کندز میگویند همواره بهخاطر ایجاد سهولت برای تجار و سرمایهگذاران تلاش کردهاند. آنان ابراز امیدواری میکنند که در سال جدید تلاشهای شان جهت بازاریابی خارجی شرکتهای تولیدی نتیجه خوب بدهد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس کابل: جرایم جنایی در شهر کابل کاهش یافته است
-
تجارت3 روز ago
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
نخستین راکت چاپ سهبعدی جهان پرتاب شد اما به مدار نرسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
عربستان و سوریه برای برقراری روابط توافق کردند
-
جهان4 روز ago
چین از ورود غیرقانونی کشتی جنگی امریکایی به آبهای کشورش خبر داد
-
جهان4 روز ago
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد
-
جهان3 روز ago
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد