Connect with us

رویداد های اخیر

هیات اعزامی: چرخبال ارتش در بهسود وردک توسط راکت رهبری شده ضد تانک سقوط شده است

منتشر شده

در

یافته‌های هیات اعزامی مجلس نماینده‌گان در پیوند به سقوط چرخ بال ارتش در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک نشان میدهد که آن چرخ بال توسط راکت رهبری شده سقوط داده شده است.

به  اساس این یافته‌‎ها این راکت رهبری شده ساخت روسیه بوده و کشورهای چین و ایران کاپی آن را ساخته و ساحه مذکور نیز در آن زمان زیر نفوذ افراد وابسته به علی پور بوده است.

این در حالی است که حدود یک  قبل یک چرخ بال ارتش در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک آماج قرار گرفت و هشت نظامی به شمول چهار خلبان در آن جان باختند.

مجلس نماینده‌گان پس از سقوط چرخبال هیات را برای چگونه گی سقوط آن چرخبال به ولسوالی بهسود فرستاد.

در گزارش هیات اعزامی این مجلس آمده:

۱- آن چرخبال توسط راکت‌های معمولی نه بل توسط راکت رهبری شده ضد تانگ که ساخت روسیه است و کاپی آن را چین و ایران ساخته اند هدف قرار داده شده است.

۲- در شب رویداد روشنی مهتاب صفر بوده و تنها راکت رهبری شده می تواند به هدف برسد.

۳- محل اصابت راکت دودکش چرخبال بوده که نشان میدهد، راکت حرارت یا امواج صدا را دنبال کرده است.

۴- در گذشته این نوع راکت‌ها در سقوط چرخبال‌های نیروهای هوایی استفاده شده است.

۵- منطقه که از آن به چرخبال شلیک شده است در آن زمان تحت تصرف افراد وابسته به علیپور بوده است.

۶- خلبان‌های این رویداد از بهترین‌های نیروهای هوایی بودند که در ماموریت‌های دشوار بالا مرغاب بادغیس، و نشست در بام بیمارستان چهار صد بستر شرکت داشتند.

علی اکبری جمشیدی، عضو هیات اعزامی مجلس نماینده گان به ولسوالی بهسود، در این باره گفت:” تلاش ما این بود تا حقایق در باره چگونه گی سقوط چرخ بال برملا شود و در این گزارش موارد به گونه بسیار دقیق بررسی شده است.”

اما شماری از نماینده‌گان مجلس تاکید می ورزند که تا کنون مشخص نشده که این راکت رهبری شده ازسوی علی شلیک شده یا خیر

احمد شاه رمضان، یک عضو مجلس نماینده گان،در این مورد گفت:”آماج قرار دادن چرخ بال توسط راکت رهبری شده از توان علی پور نیست و این قسم راکت‌ها را هم در اختیار ندارد.”

شگوفه نورزی، یک عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:”ما خواستار وضاحت بیشتر در باره سقوط چرخ بال استیم و روی گزارش باید بحث‌های بیشتر شود و قرار است در نشست‌های بعدی این بحث بیشتر شود تا سرنخ اصلی در باره چگونه گی چرخ بال پیدا شود.”

هر چند فرمانده علی پور از سوی مسوولان امنیتی متهم به سقوط چرخ بال شد و پس از این رویداد عملیات گسترده در ولسوالی بهسود میدان وردک راه اندازی شد، اما نیروهای امنیتی نتوانستند تا این فرمانده مسلح غیر مسوول را بازداشت نمایند.

رویداد های اخیر

افغانستان در پی انفجار مرگبار تأسیسات گاز رأس لفان با قطر ابراز همدردی کرد

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان در پی انفجار در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در شهر صنعتی رأس لفان قطر، که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد، مراتب تأسف عمیق و همدردی خود را ابراز کرد.

این وزارت در اعلامیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت قطر، با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ابراز غم‌شریکی کرد.

در این اعلامیه آمده است: «وزارت امور خارجه برای مجروحین آرزوی صحت عاجل و کامل می‌نماید، برای قربانیان از درگاه الله متعال طلب مغفرت و رحمت می‌کند و برای خانواده‌های آنان صبر جمیل استدعا می‌نماید.»

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد

Published

on

سفارت قطر در کابل نشست میزگردی را درباره روابط افغانستان با جامعه جهانی برگزار کرد که در آن نمایندگان سازمان ملل متحد و وزارت امور خارجه افغانستان حضور داشتند.

در این نشست، جورجت گانیون، سرپرست هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور سیاسی، و همچنین اسکات اسمیت، رئیس بخش امور سیاسی یوناما، شرکت کردند.

از جانب افغانستان نیز ذاکر جلالی، رئیس دوم سیاسی وزارت امور خارجه، و عبدالحی قانت، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک این وزارت، حضور داشتند.

براساس اعلامیه سفارت قطر، گفتگوها بر آینده روابط افغانستان با جامعه جهانی و راه‌های حمایت و تقویت این روابط متمرکز بوده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلجیم برای اشتراک هیأت امارت اسلامی در نشست اتحادیه اروپا ویزه صادر کرد

Published

on

حکومت بلجیم روز دوشنبه اعلام کرد که برای یک هیأت پنج‌نفری امارت اسلامی ویزه صادر کرده است تا در نشست اتحادیه اروپا درباره مهاجرت در بروکسل شرکت کنند. این نخستین بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت است که اتحادیه اروپا از نمایندگان آن میزبانی می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه بلجیم گفته است که ویزه تنها برای سفر به بلجیم و به مدت یک روز اعتبار دارد. وی افزود که به دلایل امنیتی، تاریخ دقیق این سفر اعلام نخواهد شد.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داده است که ویزه این هیأت فقط برای روز سه‌شنبه، ۲۳ جون، اعتبار دارد.

گفتنی است که کمیسیون اروپا ماه گذشته از مقام‌های امارت اسلامی دعوت کرده بود تا برای گفتگو درباره بازگرداندن مهاجرین افغان به بروکسل سفر کنند.

کمیسیون اروپا تأکید کرده که این نشست صرفاً تخنیکی بوده و به معنای به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست.

مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون اروپا، گفت کشورهای عضو در حال بررسی راه‌هایی برای بازگرداندن افرادی هستند که مرتکب جرایم جدی شده یا تهدیدی برای امنیت به شمار می‌روند و این نشست در همین چارچوب برگزار می‌شود.

بر اساس نامه‌ای که رویترز مشاهده کرده و خطاب به عبدالقاهر بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی، نوشته شده است، محور اصلی گفتگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آنعده شهروندان افغان است که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!