Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت تحصیلات عالی: بازنگری نصاب تدریسی پوهنتون‌ها آغاز شده است

منتشر شده

در

مسوولان وزارت تحصیلات عالی می‌گویند که کار بازنگری نصاب تدریسی پوهنتون‌ها آغاز شده است.

به گفتۀ مسوولان وزارت تحصیلات عالی، وجود نصاب‌های گوناگون، نظام تحصیلی را بی‌نظم کرده بود، اکنون آنان تلاش دارند تا نصاب واحد تحصیلی را با معیارهای علمی جهانی و ارزش‌های ملی و دینی عیار سازند.

تاکنون نصاب درسی بخش ژورنالیزم و علوم اجتماعی بررسی شده است.

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی در این مورد می‌گوید: «یک بُعد مسئله این است که ما روی نصاب کار می‌کنیم تا این‌که محصلان طوری تربیه شوند که مهارت‌های زبانی را کسب کنند و مسئولیت‌های‌شان را به‌گونه درست انجام دهند.»

لطف‌الله خیرخواه، معین علمی وزارت تحصیلات عالی نیز گفت: «چگونه فکر مردم متاثر شد؟ چگونه مردم از مسایل حساس دور و بی‌پروا نگهداشته شدند؟ چگونه مسایل کوچک بزرگ شد؟ چگونه مسایل بزرگ کوچک شد و مردم به ساده‌گی از کنار آن می‌گذشتند؟»

از سویی هم، شماری از استادان پوهنتون در کنار بازنگری و معیارسازی روند تدریس پوهنتون‌های کشور، خواهان بازشدن پوهنتون‌ها و مکاتب به‌روی دختران هستند و می‌گویند که افغانستان نباید در بخش تحصیلی و تعلیمی عقب‌گرد داشته باشد.

عبدالهادی وزین، استاد پوهنتون گفته است: «آرزوی ما این است که این روند به شکل علمی و معیاری تکمیل شود و یک نصابی تدوین شود که به نیازهای علمی کشور ما پاسخگو باشد.»

در همین حال، امیدواری‌ها این است که بررسی نصاب درسی یک روزنه‌ای باشد برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها به‌روی دختران تا به تحصیل‌ شان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!