Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده می‌کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

مسئولان در وزارت صحت عامه می‌گویند ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده می‌کنند که از این میان ۲.۷ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند.

محمد حسن غیاثی، معین پالیسی وپلان وزارت صحت‌ عامه در مراسم تجلیل از روز جهانی عاری از تنباکو (چهارشنبه، ۱۰ جوزا) گفت که استفاده از تنباکو سالانه جان هشت میلیون نفر را در سراسر جهان می‌گیرد و دود تنباکو یکی از دلایل عمده آلوده کننده هوا می‌باشد که سبب امراض خطرناک مانند سرطان ریه و امراض قلبی می‌گردد.

وی به نقل از یک سروی ملی که با همکاری سازمان صحی جهان انجام شده است، افزود که نزدیک به ۲۰ در صد مردم افغانستان از تنباکوی بدون دود عمدتًا از نصوار استفاده می‌کنند.

در این نشست، شماری دیگر از مسئولان وزارت صحت عامه نیز گفتند که آمار مریضان مبتلا به سرطان دهان بر اثر استفاده از تنباکو در ماه های اخیر در کشور افزایش یافته است.

حیدر خان حیدر، رییس عمومی وقایه و کنترول امراض وزارت صحت عامه گفت: «تنباکو نه تنها سبب امراض تنفسی یا قلبی، بلکه سبب سرطان دهان نیز می‌شود که در میان جوانان استفاده کننده از نصوار و پان در افغانستان و پاکستان مشاهده شده است. تعداد مبتلایان به این مرض با گذشت هر روز افزایش می‌یابد.»

از سویی هم، نماینده سازمان صحی جهان در این نشست گفت که هشتاد درصد کشت و پروسس تنباکو در کشور هایی صورت می‌گیرد که فقیر اند.

نعیم الله صافی، نماینده سازمان صحی جهان گفت: «سازمان صحی جهان از وزارت محترم صحت عامه می‌خواهد که مانند سایر بخش‌ها، در بخش کنترول تنباکو به حمایت تخنیکی خود ادامه دهد.»

با این حال، وزارت صحت عامه از مردم می‌خواهد تا در راستای مبارزه با تنباکو با این وزارت همکاری کنند. شهروندان کشور هم ضمن تاکید بر اضرار تنباکو می‌گویند با سکتور صحی کشور همکار اند.

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند فعالیت‌های خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلومات‌ها به اروپا و امریکا رفتند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلومات‌های ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد.

هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.

به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.

امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.

هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمک‌های طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.

در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی می‌کنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده طی یک جرگه در ولسوالی سپین‌غر این ولایت با پادرمیانی مقامات امارت اسلامی به دوستی مبدل شد.

نصرالله حقیار، قوماندان امنیه ولسوالی سپین‌غر ننگرهار، در این نشست گفت: «کسانی که میان مسلمانان اتفاق ایجاد می‌کنند، چی از لحاظ قومی باشد و یا خانواده در قلب ما جا دارند.»

از سویی هم، اعضای خانواده‌های درگیر نیز از این‌که دشمنی ۱۷ ساله آن‌ها به دوستی مبدل شده است، خرسند اند.

در همین حال، بزرگان قومی گفته‌اند اگر کسی دوباره به دشمنی دامن بزند، مبلغ دوصد هزار افغانی جریمه خواهد شد.

عصمت‌الله شینواری، بزرگ قومی در ننگرهار، گفت: «جرگه چیزی است که به بسیار وقت کم و با مصرف کم یک موضوع می‌تواند در آن حل شود.»

با این حال، مسوولان ریاست سرحدات، اقوام و قبایل همچنان خاطر نشان کردند که پس از حاکمیت امارت اسلامی تاکنون بیش از ۴۰ دشمنی بزرگ و کوچک را با همکاری بزرگان قومی در این ولایت به دوستی مبدل کرده‌اند.

این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در بسیاری از ولایات کشور، روند آشتی‌دادن خانواده‌های درگیر به سرعت جریان دارد و از طریق جرگه بسیاری از مناقشات خانواده‌ها حل شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و انرژی: مدیریت منابع آبی به‌گونه جدی آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت آب و انرژی می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را به شکل جدی آغاز کرده است.

عبداللطیف منصور در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر، مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی صحی مواجه هستند و برای حل این مشکل، این وزارت مدیریت جدی منابع آب را آغاز کرده است.

آقای منصور همچنان با اشاره به نگرانی برخی کشورهای همسایه در مورد اقدامات امارت اسلامی برای مدیریت آب‌های افغانستان و ایجاد کانال قوش‌تیپه می‌گوید، کشورهای که از این بابت نگرانی دارند می‌توانند از طریق مذاکره نگرانی‌های خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.

منصور افزوده که در سال جاری سه میلیارد افغانی بودجه انکشافی به این وزارت در نظر گرفته شده است که بیشتر این بودجه صرف پروژه‌های ناتمام بندهای آبی خواهد شد.

با این حال، او تصریح کرده که ظرفیت تولید ۳۰ هزار میگاوات برق در کشور وجود دارد و این وزارت اقداماتی را برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی انجام داده تا افغانستان در درازمدت از ناحیه برق به خودکفایی برسد.

سرپرست وزارت آب و انرژی خاطر نشان کرد که برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی در کشور آماده هرگونه همکاری با سکتور خصوصی اند و تمامی سهولت‌ها را به آنان مهیا خواهند ساخت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!