صحت
وزیر صحت در راس یک هیئت به ایران رفت

وزیر صحت عامه امارت اسلامی افغانستان به منظور شرکت در نشست «جی پنج» در راس یک هیئت به ایران رفت.
سخنگوی وزارت صحت میگوید که قلندرعباد درحاشیه این نشست با مقامهای وزارت صحت ایران در مورد همکاریهای ایران در بخش صحت و نیز تکمیل کار ساخت شفاخانههای این کشور در افغانستان گفتگو خواهد کرد.
نشست «جی پنج» قرار است در سطح وزیران صحت کشورهای منطقه در تهران برگزار شود.
امارت اسلامی درکنار داشتن روابط سیاسی، اقتصادی وتجارتی با ایران اکنون درپی استحکام همکاریهای صحی با این کشور است.
به گفته وزارت صحت، ارتقای ظرفیت انستیتیوت تداوی سرطان درافغانستان و بلند بردن ظرفیت شفاخانههای که به هزینه مالی ایران در کابل و بامیان ساخته شده است، از بحثهای دیگریست که آقای عباد آنرا با جانب ایرانی مطرح خواهد کرد.
هیئت امارت اسلامی درمورد تسهیل خدمات صحی برای مهاجرین افغان در ایران و نیز دسترسی آسان آنان به مراکز صحی و شفاخانهها با مقامهای ایرانی گفتگوخواهد کرد.
این درحالیست که روزانه صدها مریض برای تداوی به ایران و پاکستان میروند و در این کشورها صدها هزار افغانی را هزینه میکنند. حالا خواست شهروندان کشور از امارت اسلامی این است که در پایتخت و شهرهای بزرگ کشور شفاخانه بزرگ و معیاری را ایجاد کنند تا افغانها ناگزیر نشوند برای تداوی به کشورهای همسایه بروند.
صحت
عربستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ریشهکن کردن پولیو در افغانستان و پاکستان هزینه میکند
سازمان جهانی صحت گفته است که بیماری فلج اطفال سال گذشته در این دو کشور ۹۹ مورد گزارش شده بود.

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که عربستان سعودی متعهد به کمک ۵۰۰ میلیون دالر برای محو فلج اطفال در افغانستان و پاکستان شده است.
این نهاد روز دوشنبه (۶ حوت)، در بیانیهای نگاشته است که این بودجه در ماه اپریل ۲۰۲۴ از سوی عربستان سعودی تعهد شده بود.
سازمان جهانی صحت گفته است که بیماری فلج اطفال سال گذشته در این دو کشور ۹۹ مورد گزارش شده بود.
این مقدار پول در حالی به این ویروس اختصاص داده میشود که سه روز پیش نخستین مورد فلج اطفال در سال ۲۰۲۵ در ولایت بادغیس شناسایی شد.
پاکستان همچنان سه مورد این مریضی را در سال جاری تأیید کرده است.
افغانستان و پاکستان از جمله کشورهای هستند که تا کنون موفق به محو کامل پولیو نشدهاند.
صحت
مقام سازمان ملل: قطع کمکهای امریکا سبب افزایش مرگ و میر مادران در افغانستان میشود
اسمیت افزود: «وقتی پروژههای ما تأمین مالی نشوند، زنان مجبورند به تنهایی و در شرایط غیر صحی زایمان کنند. نوزادان از علل قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند. این افراد واقعا آسیبپذیرترین مردم جهان هستند.»

یک مقام سازمان ملل متحد هشدار داده است که قطع کمکهای امریکا برای افغانستان میتواند تا سه سال آینده منجر به مرگ ۱۲۰۰ زن از اثر زایمان شود.
پیو اسمیت، مدیر منطقهای آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، همچنان گفته که در صورت قطع این کمکها در افغانستان بیش از ۹ میلیون نفر دسترسی به خدمات صحی و حفاظتی را از دست خواهند داد و فعالیت نزدیک به ۶۰۰ تیم سیار صحی، مراکز صحی خانواده و مراکز مشاوره تعلیق خواهند شد.
آقای اسمیت گفته است: «بین سالهای ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ در افغانستان، عدم حمایت امریکا احتمالاً منجر به مرگ بیش از یکهزار مادر خواهد شد. خطر ولادتهای غیرنورمال افزایش خواهد یافت، امیدوارم رئیس جمهور امریکا به عنوان یک رهبر در عرصه پیشرفت جهانی به کمکهای خود به صندوق جمعیت سازمان ملل ادامه دهد و از موضع خود عقب نشینی کند.»
به گفته اسمیت، در افغانستان در هر دو ساعت یک مادر به دلیل عارضههای قابل پیشگیری مرتبط با بارداری جان میدهد و این موضوع افغانستان را به یکی از مرگ بارترین کشورها برای زنان باردار تبدیل کرده است.
اسمیت افزود: «وقتی پروژههای ما تأمین مالی نشوند، زنان مجبورند به تنهایی و در شرایط غیر صحی زایمان کنند. نوزادان از علل قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند. این افراد واقعا آسیبپذیرترین مردم جهان هستند.»
صندوق جمعیت ملل متحد به بیش از ۳۰۸ میلیون دالر در سال جاری برای ادامه خدمات ضروری در افغانستان، بنگلادیش و پاکستان نیاز دارد.
به باور آگاهان، بخش صحت افغانستان برای بهبود خدمات صحی و کاهش وابستگی نیاز به خودکفایی دارد و این سکتور مستلزم افزایش سرمایهگذاری در زیر ساختهای صحی، تقویت آموزش و ظرفیتسازی کارمندان صحی، تولید داخلی دوا، تحقیقات و نوآوری در بخش صحت است.
این حالی است که نظام صحی کشور فعلاً وابسته به کمکهای خارجی است. وزارت صحت عامه هنوز نگفته است که درصورت قطع کامل کمکها چه برنامههایی را روی دست دارد.
صحت
سازمان جهانی صحت بودجه خود را تا ۴۰۰ میلیون دالر کاهش میدهد
امریکا یکی از بزرگترین حامیان سازمان جهانی محسوب میشود و با تصمیم خروجش از این سازمان، تمام کمکهای مالی خود را به این سازمان قطع خواهد کرد.

کشورهای عضو سازمان جهانی صحت پس از تصمیم دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، مبنی بر خروج ایالات متحده از این سازمان در نظر دارند تا بودجه آن را تا ۴۰۰ میلیون دالر کاهش دهند.
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۵دلو)، براساس یک سند گزاش داده که این بخشی از بودجه ۷.۵ میلیارد دالری است که در ابتدا برای ریشهکنی فلج اطفال و مقابله با موارد عاجل پیشنهاد شده بود.
در گزارش آمده که هیأت اجرایی پیشنهاد کاهش بودجه برنامههای اصلی را از ۵.۳ میلیارد به ۴.۹ میلیارد دالر داده است.
در سند نوشته شده است: «با خروج بزرگترین منبع تأمین مالی، بودجه نمیتواند به روال عادی خود باقی بماند.»
طبق گزارش، در مورد این کاهش در نشستی در جنیوا که از ۳ تا ۱۱ ماه روان میلادی برگزار خواهد شد، گفتگو میشود.
در این نشست نمایندهگان کشورهای عضو در مورد بودجه و کار آینده سازمان برای دوره ۲۰۲۶-۲۰۲۷ بحث خواهند کرد.
در همین حال، تدروس آدهانوم گبریسوس، سرمنشی سازمان جهانی صحت، در افتتاحیه نشست سالانه هیأت اجرایی این سازمان ضمن دفاع از اصلاحات اخیر، خواهان تجدیدنظر ترمپ برای خروج از آن شد.
وی افزوده است: «ما از پیشنهادات ایالات متحده و همه کشورهای عضو در مورد اینکه چگونه میتوانیم به شما و مردم جهان بهتر خدمت کنیم، استقبال میکنیم.»
امریکا یکی از بزرگترین حامیان سازمان جهانی محسوب میشود و با تصمیم خروجش از این سازمان، تمام کمکهای مالی خود را به این سازمان قطع خواهد کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
جهان4 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اردوی پاکستان ادعا کرد که حمله بر ریل مسافربری، در افغانستان طرح ریزی شده بود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پایان حمله به ریل در پاکستان؛ ۲۱ گروگان کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند