Connect with us

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: در صورت عدم تعامل امریکا با افغانستان، چین و روسیه خلا را پر می‌کنند

خلیل‌زاد همچنین هشدار داده است که ادامه محدودیت‌ها بر کار و آموزش زنان و دختران می‌تواند پیامدهای منفی و زیانباری داشته باشد.

منتشر شده

در

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، می‌گوید اگر واشنگتن با افغانستان تعامل نکند، چین و روسیه خلا ناشی از آن را پر خواهند کرد.

خلیل‌زاد تأکید می‌کند که ثبات افغانستان به سود ایالات متحده است و واشنگتن نمی‌خواهد افغانستان بار دیگر به سوی فروپاشی و هرج‌ومرج سوق داده شود؛ زیرا چنین وضعیتی می‌تواند مانند گذشته، زمینه رشد گروه‌های تروریستی و افزایش تهدیدها علیه امریکا را فراهم کند.

او در گفتگو با الجزیره گفت: «از دیدگاه من، اگر ما وارد تعامل نشویم و برای پیشبرد منافع خود تلاش نکنیم، در این صورت جای خالی را رقبای ما پر خواهند کرد. چین وارد افغانستان شده و تلاش می‌کند بر منابع طبیعی این کشور تسلط پیدا کند. روسیه نیز بسیار فعال است.»

خلیل‌زاد افزود که سیاست‌های امریکا اکنون باید شرایط کنونی و آینده افغانستان را در نظر بگیرد و مشخص کند که واشنگتن می‌خواهد افغانستان در آینده چگونه کشوری باشد.

به گفته او، امریکا تصمیم گرفته است که یکی از منافع اصلی‌اش این باشد که افغانستان دوباره به مرکز یا پایگاه گروه‌های تروریستی ضد امریکا تبدیل نشود.

او گفت: «برای رسیدن به این هدف، پیشرفت اقتصادی مهم است و توسعه منابع افغانستان نیز اهمیت دارد.»

خلیل‌زاد همچنین هشدار داده است که ادامه محدودیت‌ها بر کار و آموزش زنان و دختران می‌تواند پیامدهای منفی و زیانباری داشته باشد.

در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید کابل و واشنگتن بارها از طریق کانال‌های مختلف گفتگو کرده‌اند؛ اما به باور او، نبود تغییر در سیاست‌های امریکا در قبال افغانستان، مانع پیشرفت عملی در روابط دو طرف شده است.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: در پی گسترش روابط کابل با جهان هستیم

بر اساس آمار وزارت امور خارجه، امارت اسلامی اکنون ۴۰ نمایندگی سیاسی فعال در کشورهای مختلف دارد.

Published

on

امارت اسلامی می‌گوید در پی تقویت و گسترش روابط کابل با کشورهای منطقه و فرامنطقه است و سیاست خارجی حکومت کنونی بر اقتصاد و اتصال منطقه‌ای استوار است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید حکومت کنونی افغانستان در پنج سال گذشته توانسته است روابطی مبتنی بر اعتماد با کشورهای منطقه و جهان برقرار کند.

آقای مجاهد می‌افزاید که رفت‌وآمد مقام‌های بلندپایه برخی کشورها به افغانستان و گسترش روابط تجاری با شماری از کشورها، نشان‌دهنده روند رو به گسترش این تعاملات است.

سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که افغانستان برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق سیاست اقتصادی و اتصال منطقه‌ای خود، به همکاری و نقش مؤثر کشورهای همسایه و منطقه نیاز دارد.

او همچنین می‌گوید امارت اسلامی در پی گسترش و تحکیم هرچه بیشتر روابط کابل با کشورهای منطقه است.

بر اساس آمار وزارت امور خارجه، امارت اسلامی اکنون ۴۰ نمایندگی سیاسی فعال در کشورهای مختلف دارد.

هم‌زمان، شماری از آگاهان روابط بین‌الملل می‌گویند گسترش تعامل افغانستان با جهان می‌تواند به کاهش انزوای سیاسی، تقویت روابط دیپلوماتیک، جذب سرمایه‌گذاری و در نهایت رشد اقتصادی کشور کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر چین در دیدار تودیعی با متقی بر گسترش روابط دوجانبه تأکید کردند

Published

on

ژاو شینگ، سفیر چین در کابل، در دیدار تودیعی با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه، درباره روابط دوجانبه گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در خبرنامه‌ای گفته است که آقای متقی روابط میان امارت اسلامی افغانستان و چین را تاریخی و مثبت خوانده و از دوره مأموریت ژاو شینگ قدردانی کرده است. وی همچنین برای سفیر چین در مأموریت آینده‌اش آرزوی موفقیت کرده است.

در همین حال، سفیر چین روابط میان دو کشور را دوستانه خوانده و از همکاری‌های وزارت امور خارجه در جریان مأموریتش سپاسگزاری کرده است. او ابراز امیدواری کرده که روابط میان دو کشور در عرصه‌های گوناگون بیش از پیش گسترش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده امارت اسلامی در نشست چین: عملیات بدخشان توانایی نیروهای امنیتی را نشان داد

Published

on

هیأتی از وزارت امور داخله افغانستان به رهبری زین‌الله عابر، رئیس عمومی دفتر این وزارت، و عبدالرحیم ثاقب، سریاور این وزارت، در یک کنفرانس بین‌المللی امنیتی در چین شرکت کرده است.

نماینده امارت اسلامی در این نشست از عملیات اخیر نیروهای امنیتی در ولایت بدخشان یاد کرده و آن را نمونه‌ای از توانایی نیروهای امنیتی در مقابله با عوامل برهم‌زننده امنیت دانست.

وی گفت: «نیروهای امنیتی ما با نصرت و یاری الله این توانایی را دارند که از هرگونه ناامنی در داخل کشور جلوگیری کنند، افراد شرارت‌پیشه و اخلال‌گران امنیت را سرکوب کرده و اهداف و نیت‌های شوم گروه‌هایی را که در پی بی‌ثبات‌سازی افغانستان هستند، ناکام سازند. ناکامی اخیر اخلال‌گران در ولایت بدخشان در شمال کشور، نمونه زنده‌ای از این توانایی است.»

نماینده امارت اسلامی همچنین تأکید کرد که نیروهای امنیتی افغانستان متعهد هستند از استفاده از خاک این کشور برای ایجاد ناامنی علیه مردم افغانستان، کشورهای همسایه و سایر کشورها جلوگیری کنند.

 او بر افزایش همکاری‌های امنیتی، تبادل اطلاعات استخباراتی، تأمین امنیت مرزها و مبارزه مشترک با مواد مخدر و قاچاق تأکید کرد.

نماینده امارت اسلامی همچنین از سیاست چین در حمایت از صلح و ثبات منطقه قدردانی کرده و گفت افغانستان آماده گسترش همکاری‌های امنیتی با چین و کشورهای منطقه است.

وی در پایان تأکید کرد که افغانستان خواهان صلح، امنیت و توسعه اقتصادی بر بنیاد احترام متقابل و منافع مشترک است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!