Connect with us

رویداد های اخیر

هند فهرست کامل بازیکنانش را برای سلسله مسابقات در برابر افغانستان اعلام کرد

در بخش مسابقات یک‌روزه نیز مسئولان کریکت هند در تلاش‌اند تا در کنار بازیکنان باتجربه‌ای چون روهیت شرما و ویرات کوهلی، چهره‌های تازه را نیز برای آینده تیم آماده کنند.

منتشر شده

در

بورد کریکت هند روز سه‌شنبه فهرست بازیکنان تیم‌های تست و یک‌روزه این کشور را برای سلسله مسابقات آینده در برابر افغانستان اعلام کرد؛ رقابت‌هایی که قرار است در ماه جون سال ۲۰۲۶ برگزار شود.

براساس اعلام بورد کریکت هند، شبمن گیل به عنوان کاپیتان تیم تست انتخاب شده و کی‌ال راهول معاون او خواهد بود. در تیم یک‌روزه نیز شبمن گیل رهبری تیم را برعهده دارد و شریاس آیر به عنوان معاون کاپیتان تعیین شده است.

پیش از اعلام فهرست بازیکنان، بحث‌های زیادی درباره مدیریت فشار بازی‌ها بر جسپریت بومرا، نقش ریشب پنت در رهبری تیم و احتمال حضور بازیکنان جوان پس از درخشش در لیگ برتر هند ۲۰۲۶ مطرح بود.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که اجیت آگارکر، مسئول کمیته انتخاب بازیکنان، و دیواجیت سایکیا، منشی بورد کریکت هند، این مسابقات را بخشی از برنامه‌ریزی هند برای رقابت‌های آینده، از جمله جام جهانی یک‌روزه ۲۰۲۷، می‌دانند.

با وجود این‌که مسابقه تست برابر افغانستان شامل امتیازات رقابت‌های قهرمانی تست جهان نمی‌شود، هند تصمیم گرفته با ترکیبی قدرتمند وارد میدان شود تا بازیکنان پیش از فصل دشوار مسابقات تست، آمادگی بیشتری کسب کنند.

در بخش مسابقات یک‌روزه نیز مسئولان کریکت هند در تلاش‌اند تا در کنار بازیکنان باتجربه‌ای چون روهیت شرما و ویرات کوهلی، چهره‌های تازه را نیز برای آینده تیم آماده کنند.

فهرست تیم تست هند برای مسابقه برابر افغانستان شامل شبمن گیل، یاشاسوی جیسوال، کی‌ال راهول، سای سودرشن، ریشب پنت، دیودت پدیکال، نیتیش کومار ردی، واشنگتن سندر، کولدیپ یاداو، محمد سراج، پراسید کریشنا، ماناو سوتار، هرپریت برار و دروو جورل می‌شود.

همچنان در فهرست تیم یک‌روزه هند، شبمن گیل، شریاس آیر، روهیت شرما، ویرات کوهلی، کی‌ال راهول، ایشان کیشان، هاردیک پاندیا، نیتیش کومار ردی، واشنگتن سندر، هرش دوبی، کولدیپ یاداو، ارشدیپ سنگ، پراسید کریشنا، پرنس یاداو و گورنور برار حضور دارند.

براساس برنامه اعلام‌شده، مسابقه تست میان افغانستان و هند از ششم تا دهم جون در استدیوم بین‌المللی شهر مولان‌پور برگزار خواهد شد.

همچنان نخستین مسابقه یک‌روزه در چهاردهم جون در دارمشالا، دومین دیدار در هفدهم جون در لکهنو و سومین بازی در بیستم جون در شهر چنای برگزار می‌شود.

مسئولان کریکت هند این سلسله مسابقات را بخشی از آمادگی تیم برای رقابت‌های مهم آینده و ادامه روند بازسازی تیم در هر دو بخش تست و یک‌روزه عنوان کرده‌اند.

رویداد های اخیر

گزارش هانا: مهاجرین افغان در ایران با چالش‌های جدی قضایی و حقوقی روبه‌رو هستند

Published

on

سازمان حقوق‌بشری هانا در گزارشی اعلام کرده است که مهاجرین افغان در ایران، به‌ویژه زنان و کودکان، با موانع جدی در دسترسی به عدالت، ثبت احوال و حمایت‌های قانونی روبه‌رو هستند.

در این گزارش که روز یکشنبه منتشر شد، آمده است که پس از درگیری‌های نظامی اخیر، تشدید تدابیر امنیتی، قطع اینترنت، اختلال در خدمات عمومی و افزایش فشارهای اداری، وضعیت حقوقی مهاجرین افغان در ایران وخیم‌تر شده و بسیاری از آنان را در وضعیت «نامرئی بودن حقوقی» قرار داده است.

به گفته هانا، نبود یک میکانیزم مؤثر برای ثبت احوال شخصیه، از جمله ازدواج، طلاق، تولد، نسب، حضانت و ارث، سبب شده است بسیاری از افغان‌ها نتوانند روابط خانوادگی خود را به‌طور قانونی ثابت کنند یا از حقوق مدنی و حمایت‌های قضایی بهره‌مند شوند.

این سازمان می‌گوید زنان افغان بیشترین آسیب را از این وضعیت می‌بینند. به گفته هانا، زنانی که با خشونت خانوادگی، ازدواج‌های ثبت‌نشده، طلاق‌های غیررسمی، ترک خانواده یا عدم پرداخت نفقه روبه‌رو هستند، به دلیل نداشتن اسناد رسمی، برای اثبات حقوق خود در محاکم با مشکلات جدی مواجه‌اند. همچنین کودکان افغان به دلیل ثبت نشدن تولد و نداشتن اسناد هویتی، از آموزش، خدمات صحی و حمایت‌های اجتماعی محروم می‌شوند و بیشتر در معرض خطر بی‌هویتی، کار اجباری  و بهره کشی و ازدواج زودهنگام قرار دارند.

هانا همچنین با اشاره به قوانین داخلی ایران گفته است که ماده ۵ قانون مدنی، همه افراد مقیم ایران را مشمول قوانین این کشور می‌داند و ماده ۷ نیز حقوق مربوط به احوال شخصیه اتباع خارجی را به رسمیت می‌شناسد. با این حال، این سازمان تأکید کرده است که نبود روندهای شفاف اداری و محدودیت دسترسی مهاجرین به محاکم به دلیل وضعیت اقامتی یا نداشتن مدارک، با اصول قانون اساسی ایران، از جمله حق دادخواهی و برابری در برابر قانون، مغایرت دارد.

در این گزارش همچنین آمده است که ایران بر اساس تعهدات بین‌المللی خود، از جمله میثاق‌های حقوق مدنی و سیاسی، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و کنوانسیون حقوق کودک، موظف است بدون تبعیض، حق دسترسی به عدالت، ثبت تولد و حمایت‌های قانونی را برای همه افراد حاضر در قلمرو خود تضمین کند.

سازمان حقوق بشر هانا از حکومت ایران خواسته است تا با اتخاذ تدابیر فوری، امکان ثبت احوال شخصیه اتباع افغان، دسترسی بدون تبعیض آنان به مراجع قضایی و حمایت مؤثر از زنان و کودکان مهاجر را تضمین کنند و از هرگونه اقدام یا سیاستی که مانع دسترسی آنان به عدالت یا موجب تشدید آسیب‌پذیری این گروه‌ها می‌شود، خودداری ورزند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک جهانی: اصلاح نظام غذایی می‌تواند امنیت غذایی و اشتغال در افغانستان را تقویت کند

Published

on

بانک جهانی با نشر گزارش تازه‌ای می‌گوید که تغییر و نوسازی نظام‌های غذا و زراعت می‌تواند امنیت غذایی را در افغانستان به‌طور چشم‌گیری بهبود بخشد، فرصت‌های شغلی ایجاد کند و مقاومت اقتصادی کشور را تقویت نماید.

در این گزارش آمده است که افغانستان، پاکستان، شرق میانه و افریقای شمالی با تغییرات اقلیمی، کمبود آب، جنگ‌ها و افزایش سوءتغذیه مواجه اند. در حال حاضر از هر شش نفر در این منطقه، یک نفر دسترسی مطمئن به غذا ندارد و ۴۲ درصد مردم توان خرید یک رژیم غذایی سالم را ندارند. همچنین پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای مواد غذایی تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۶۷ درصد افزایش یابد.

در این گزارش هشدار داده شده که ناامنی غذایی به‌دلیل تغییرات اقلیمی، کمبود آب و درگیری‌ها در حال تشدید است و این عوامل فشار زیادی بر بخش زراعت وارد کرده‌اند.

بانک جهانی تأکید می‌کند که بهبود امنیت غذایی تنها با افزایش تولید در مزرعه ممکن نیست، بلکه نیاز به اصلاح کامل زنجیره غذایی دارد؛ از تولید تا مصرف. این اصلاحات شامل تقویت زنجیره تأمین، کاهش ضایعات مواد غذایی، بهبود ذخیره‌سازی و حمل‌ونقل، و سرمایه‌گذاری در زراعت سازگار با تغییرات اقلیمی می‌شود.

در ادامه گزارش آمده است که نظام‌های غذایی و زراعتی هم‌اکنون نیز نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارند و میلیون‌ها شغل در بخش‌هایی مانند زراعت، ترانسپورت، پروسس و خدمات غذایی ایجاد کرده‌اند.

طبق گزارش، اصلاحات در بخش زراعت و نظام غذایی می‌تواند به کاهش فقر، بهبود تغذیه و ایجاد فرصت‌های شغلی به‌ویژه برای جوانان و باشندگان مناطق روستایی کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

والی کندهار از ترکیه خواست حمایت خود از بخش صحت و توسعه را گسترش دهد

Published

on

ملا محمدشیرین آخند، والی کندهار، در دیدار با شارژدافیر سفارت ترکیه در افغانستان از این کشور خواست حمایت خود از بخش‌های صحت، زراعت و پروژه‌های توسعه‌ای در افغانستان، به‌ویژه در ولایت کندهار، را گسترش دهد.

بر اساس خبرنامه دفتر والی کندهار، سادین آی یلدیز، شارژدافیر سفارت ترکیه در افغانستان، روز شنبه در جریان سفر رسمی خود به این ولایت با والی کندهار دیدار کرد.

والی کندهار از حمایت‌های دیرینه ترکیه از افغانستان قدردانی کرد و این کشور را دوست نزدیک افغانستان با پیوندهای مشترک دینی، فرهنگی و تاریخی خواند. او ابراز امیدواری کرد که روابط دوجانبه و همکاری‌های دو کشور بیش از پیش تقویت شود.

ملا محمدشیرین آخند از ترکیه خواست با ساخت کلینیک‌ها در ولسوالی‌ها و مناطق دورافتاده، تأمین ادویه و تجهیزات صحی، و کمک به تجهیز شفاخانه حوزوی میرویس و شفاخانه ۳۵۰ بستری عینو مینه، کمک‌های خود را افزایش دهد.

او همچنین خواستار برگزاری برنامه‌های آموزشی برای داکتران و کارکنان صحی افغانستان، گسترش همکاری در بخش‌های زراعت و مالداری از طریق انتقال تجربه‌های ترکیه، تسهیل روند صدور ویزه برای مریضان و تاجران افغان، و حمایت از ساخت مکاتب، مدارس، کلینیک‌ها و شبکه‌های آبرسانی در شهرک‌های ویژه مهاجرین تازه بازگشته شد.

در خبرنامه آمده است که سفیر ترکیه از وضعیت امنیتی، روند بازسازی و دیگر پیشرفت‌های افغانستان تمجید کرد و گفت ترکیه همواره تلاش کرده است در کنار مردم افغانستان بایستد و در بخش‌های مورد نیاز از آنان حمایت کند. او همچنین ابراز امیدواری کرد که افغانستان به توسعه و پیشرفت بیشتر دست یابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117