Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان ۴۵۰۰ بورسیه تحصیلی به افغان‌ها اعطا می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۱۲, ۱۴۰۲)

در زمانی که پاکستان اتباع افغان فاقد مدرک را به اجبار اخراج می‌کند، وزارت تحصیلات این کشور مرحله سوم برنامه بورسیه تحصیلی را برای کمک به محصلین افغان برای ادامه تحصیلات عالی در پوهنتون‌های پاکستان راه اندازی کرده است.

مدد علی سندی، وزیر تحصیلات حکومت موقت پاکستان گفت: «کمیسیون تحصیلات عالی مرحله سوم برنامه بورسیه تحصیلی علامه محمد اقبال را برای اتباع افغانستان راه اندازی کرده است. بر اساس این مرحله جدید، ۴۵۰۰ بورسیه تحصیلی به محصلین افغان در طول سه سال برای تحصیل در پوهنتون های رتبه بالای پاکستان اعطا می‌گردد.»

وی این سخنان را هنگام سخنرانی در مراسم فارغ التحصیلی ۲۸۱ محصل افغان که در مرحله دوم این برنامه تحصیلات خود را به پایان رساندند، بیان کرد.

این محصلین از ۲۵ پوهنتون در نقاط مختلف پاکستان فارغ التحصیل شدند و مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته های مختلف از جمله طب، انجینیری، زراعت، مدیریت و علوم کمپیوتر دریافت کردند. در دو مرحله اول ۶۰۰۰ محصل افغان بورسیه تحصیلی دریافت کردند.

وزیر تحصیلات عالی پاکستان خطاب به محصلین تاکید کرد که این لحظه آغاز فصل جدیدی در زندگی آنهاست. او از فارغ التحصیلان خواست که پس از بازگشت به افغانستان احساس مسئولیت بیشتری کنند. این مقام از آنها خواست تا «چالش های پیش روی افغانستان را شناسایی و از توانایی های فکری خود برای جستجوی راه حل ها استفاده کنند.»

در همین حال، مختار احمد، رئیس کمیسیون تحصیلات عالی پاکستان، موفقیت های محصلین را تبریک گفت و از تلاش و فداکاری آنها تقدیر کرد. وی از محصلین افغان که مقام های اول را در برنامه های تحصیلی مربوطه خود کسب نمودند، قدردانی کرد.

آقای مختار همچنین بر اهمیت شبکه سازی در توسعه شغلی تاکید کرد و محصلین را تشویق نمود تا از پتانسیل خود استفاده کنند و به آنها یادآوری کرد که «پاکستان خانه دوم آنهاست.»

آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفت که بسیاری از فارغ التحصیلان افغان که فرصت های تحصیلات عالی را در پاکستان دنبال کردند، اکنون به طور فعال در بخش های مختلف در افغانستان مشارکت دارند. وی به فارغ التحصیلان افغان تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که بازگشت آنها به افغانستان باعث شود تا بتوانند به طور مؤثر به ملت خود خدمت کرده و مسئولیت های گوناگون را بر عهده بگیرند.

وی تاکید کرد که دانش و تخصص این افراد «نه تنها خانواده آنها را روشن می کند، بلکه تصمیم گیری آگاهانه را در زندگی حرفه ای و شخصی آنها تقویت می کند.»

وی در پایان با تاکید بر «روابط همزیستی پاکستان و افغانستان، بر پیوند ارزشمندی که بین دو کشور وجود دارد و تاثیر مثبت آن بر آینده مشترک آنها تاکید کرد.»

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: کشورهای منطقه به‌گونه مشترک ثبات و توسعه را گسترش دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

معاون سیاسی رئیس‎الوزرا در دیدار با معاون صدراعظم قزاقستان در کابل گفته است که کشورهای منطقه باید مشترکاً در اجرای پروژه های بزرگ منطقه‌ای سهیم شوند.

بربنیاد خبرنامه معاونیت سیاسی ریاست الوزرا، در این دیدار مولوی عبدالکبیر از سرمایه گذاران قزاقستان دعوت نمود تا در افغانستان سرمایه گذاری نمایند.

وی افزود که امارت اسلامی سرحدات افغانستان را به گونه کامل کنترول کرده، مواد مخدر و فساد را از بین برده و حاکمیت ملی مستقل را احیا نموده است.

به نقل از خبرنامه، معاون صدراعظم قزاقستان از پیشرفت‌ها در افغانستان توسط امارت اسلامی، قدردانی کرده و گفته است که کشورش آماده روابط تجارتی، ترانزیتی و سرمایه‌گذاری درازمدت با افغانستان می‌باشد.

ژومانگارین در زمینه اعطای بورسیه‌های تحصیلی به جوانان افغان ابراز آمادگی کرده و افزود که هم اکنون افغانستان نمونه یک کشور آرام در سطح منطقه است و به همین منظور جهان می‌خواهد در بخش‌های مختلف روابط خود را با امارت اسلامی برقرار نماید.

معاون صدراعظم قزاقستان همچنان خواستار آغاز پروازهای مستقیم میان کابل و الماتا شد و گفت که کشورش در بخش فرهنگی آماده همکاری دو جانبه با حکومت افغانستان است.

در کمتر از سه سال گذشته، امارت اسلامی بارها تاکید کرده است که با ایجاد امنیت سراسری در افغانستان بیش از هرزمان دیگری فرصت تطبیق پروژه های بزرگ اقتصادی در کشور مساعد بوده و نیاز است که افغانستان به نقطه اتصال کشورهای منطقه مبدل شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!