Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان در سال ۱۴۰۲ گواه بحران‌های بشری بود

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۹, ۱۴۰۲)
افغانستان در سال ۱۴۰۲ گواه بحران‌های بشری بود؛ از یکسو پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران را آغاز کرد و از سوی دیگر هم زلزله مرگبار در هرات به‌وقوع پیوست.

بر اساس آمار وزارت مهاجرین و عودت کنندگان در این سال ۱.۵ میلیون مهاجر به کشور برگشته اند. از سویی دیگر، در واپسین روزهای سال در اثر رویدادهای طبیعی ۶۰ تن جان باختند و ۳۴ تن دیگر زخمی شدند. ۱۷۷ هزار مواشی نیز تلف شدند.

زلزله‌ی هرات در سال ۱۴۰۲ هجری خورشیدی یکی از رویدادهای طبیعی مرگبار در کشور بود. زلزله‌ای که جان بیش از یکهزار تن را گرفت و نزدیک به ۲ هزار تن دیگر را که اکثریت شان زنان و کودکان بودند زخمی ساخت. هزاران خانه در چندین ولسوالی این ولایت هم با خاک یک‌سان شدند. امارت اسلامی هم تمامی توانش را به کارگرفت تا به آسیب دیده‌گان رسیدگی کند.

مهاجران گروه گروه اخراج شدند و همه دار و ندار شان در پاکستان ماند. تصمیم یکجانبه پاکستان هرچند با خشم امارت اسلامی روبه رو شد.

رویکرد پاکستان در قبال مهاجران با واکنش‌های بین‌المللی نیز روبه‌رو شد، هر مهاجری که از پاکستان برگشت از برخورد نادرست پولیس پاکستان شکایت داشت.

ایران هم بیش از ۴۰۰ هزار مهاجر افغان را در این سال اخراج کرد امارت اسلامی توانست این بحران را مدیریت و به مهاجران رسیدگی کند.

در این سال سازمان‌های بین‌المللی بارها از وخیم شدن وضعیت بشری در افغانستان هشدار دادند و گفتند که کمک‌ها کاهش یافته و میلیون‌ها نفر در افغانستان با چالش مواجه خواهند شد، اما امارت اسلامی بارها گفت که نهادهای بین‌المللی در ارایه گزارش‌های شان زیاده روی می‌کنند.

اثرات منفی تغییرات اقلیمی در سال ۱۴۰۲ یکی از دیگر از موضوعات مورد توجه بوده است هرچند که نمایندگان افغانستان در نشست جهانی تغییر اقلیم که در امارات متحده عربی برگزار شده بود دعوت نشدند در حالی که افغانستان ششمین کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی در جهان محسوب می‌شود.

رویداد های اخیر

بسته‌های کمکی قطر برای سیلاب زدگان وارد افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

بسته‌های کمکی قطر برای سیلاب زدگان ولایت بغلان به میدان هوایی مزار شریف رسیده و به مقام‌های امارت اسلامی تسلیم داده شد.

این کمک‌ها مشمول خیمه، مواد خوراکی، لوازم صحی و وسایل خانه می‌باشد.

نماینده‌ قطر در جریان تسلیم دهی این کمک‌ها بر گسترش کمک‌های این کشور تاکید کرده و گفت که قرار است چهار محموله دیگر کمکی نیز به سیلاب زد‌گان فرستاده شود.

فهد عبدالله الدوسری، نماینده قطر گفت: «این کمک‌های اولیه ما است. کمک‌های بعدی هم ادامه خواهد داشت. این کمک‌ها ۲۲ تُن بوده که شامل ادویه، خیمه و سایر مواد می‌باشد.»

در همین حال، مسوولان امارت اسلامی با ابراز قدردانی از کمک‌های قطر می‌گویند که با توجه به گستردگی تلفات و خسارات، به کمک‌های بین المللی بیشتری نیاز دارند.

هرچند سازمان‌های بین‌المللی نیز برای رسیدگی به سیلاب زدگان بغلان دست به کار شده اند، اما این نخستین بسته‌ کمکی از یک کشور خارجی است که برای آسیب دیدگان این رویداد فرستاده شده است.

ادامه عملیات جستجوی قربانیان سیلاب‌ها

با گذشت چهار روز از سرازیر شدن سیلاب‌های مرگ‌بار و ویران‌گر، هنوز برخی از باشندگان ولسوالی بورکه ولایت بغلان نتوانسته اند اجساد عزیزان شان را پیدا کنند.

سمیع الله، یکی از سیلاب زدگان در ولایت بغلان می‌گوید: «ما مصروف بیرون کشیدن شهدا از زیر آوار هستیم. تقریباً سه روز است که ما شهید بیرون می‌کشیم. یک تعداد شهدا هنوز ناپدید اند.»

باشندگان منطقه‌ فلول ولسوالی بورکه حکایت‌های دردناک از لحظه جاری شدن سیل و از دست دادن عزیزان و خانه و کاشانه‌ شان دارند.

جمیل، یکی از آسیب دیدگان می‌گوید: «سیلاب به هیچ کس وقت نداد. در اینجا یک قریه بود. تمام باشندگان آن شهید شدند.»

منطقه شیخ جلال در ولسوالی بغلان مرکزی، یکی دیگر از مناطقی است که سیلاب بیشترین خسارت مالی و جانی را به مردم آن وارد کرده است. در این منطقه، حدود پنجاه جسد در یک گورستان دفن شده اند.

تیم‌های کمک‌رسان هم در بخش‌های مختلف سرگرم کمک رسانی اند تا بتوانند مرهمی به زخم‌های مردم سیلاب زده باشند.

علم مجیدی، سخنگوی والی بغلان می‌گوید: «ادارات مختلف امارت اسلامی امکانات اولیه زندگی را فراهم کرده اند. خدمات صحی اولیه برای مردم رسیده است. همچنان مواد غذایی برای تمام آوارگان رسیده است.»

بر بنیاد آمارهای رسمی، بیش از ۳۰۰ نفر در نتیجه سیلاب‌ها در ولایت بغلان جان باخته و بیش از ۱ هزار و ۶۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وست: شرکای ما در افغانستان در حال بسیج کمک‌های‌ عاجل به سیلاب‌زده‌گان هستند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

توماس وست، نماینده خاص امریکا در امور افغانستان، می‌گوید که ایالات متحده از سیلاب‌های ویرانگر در بخش‌های مختلف کشور عمیقاً متأثر است.

وست صبح روز دوشنبه (۲۴ ثور) در صفحه ایکس خود نوشته است که، شرکای امریکا در حال بسیج کمک‌های عاجل به‌شمول غذا و آب برای سیلاب‌زده‌گان در افغانستان هستند.

در همین حال، کرن دکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان، گفته است: «ایالات متحده جهت بسیج کمک‌های عاجل، تهیه مواد غذایی و تجهیزات طبی از طریق همکاران ما برای رسیده‌گی به آسیب‌دیده‌گان با دیگران می‌پیوندد.»

وقوع سیلاب‌ها ویرانگر در چندین ولایت کشور، به‌خصوص در بغلان تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی به باشنده‌گان محل وارد کرده است.

بربنیاد آخرین آمار، بیش از ۳۰۰ تن تنهاد در دو ولسوالی بغلان جان باخته‌اند.

شمار زیادی از سازمان‌های کمک‌رسان، از جمله دفتر حفاظت مدنی و کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا، اوچا، سازمان بین‌المللی مهاجرت و سازمان صحی جهان در حال کمک‌رسانی به سیلاب‌زده‌گان هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر از مناطق سیل زده ولایت بغلان بازدید نمود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزراء روز دوشنبه (۲۴ثور) در سفرش به ولایت بغلان از ساحات سیل زده دیدن نمود.

معاون اقتصادی ریاست الوزراء پس از بازدید از مناطق آسیب دیده، حین رسیدن به مرکز ولایت بغلان، به مسوولین این ولایت و نمایندگان کمیته‌های کاری منتخب هدایات لازم را صادر نمود.

ملا برادر افزوده است که، ولسوالی‌هایی را که از نزدیک مشاهده کردیم، میزان خسارت بلند بوده پس لازم است که این نهادها تلاش‌های خود را در تامین غذا، دارو و سرپناه‌ها برای شهروندان بی جا شده تسریع و به روند کمک‌رسانی به مناطق سیل زده سرعت بخشند.

طی چند روز اخیر ولایت‌های شمالی و غربی افغانستان گواه سرازیرشدن سیلاب ویرانگر و مرگ‌بار بوده‌اند.

براساس آمار تنها در بغلان بیش از ۳۰۰ نفر جان باخته‌اند. در تخار نیز از جان‌باختن بیش از ۲۰ نفر گزارش شده است.

میزان خسارات مالی تاکنون برآورد نشده است. در حال حاضر گفته می‌شود که صدها خانه بر اثر سیلاب ویران شده‌‌اند و خسارات زیاد به زمین‌های زراعتی وارد شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!