Connect with us

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: توافق دوحه شامل پاکستان نیست؛ توافق جداگانه لازم است

منتشر شده

در

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه سابق ایالات متحده در امور افغانستان، پیشنهاد یک توافق امنیتی بالقوه بین افغانستان و پاکستان را مطرح کرده و گفته است که چنین توافقی می‌تواند روابط بین دو کشور همسایه را متحول کند.

خلیل‌زاد روز چهارشنبه در پستی در ایکس به اظهارات شریف چودری، سخنگوی اردوی پاکستان، در مورد توافق دوحه بین ایالات متحده و امارت اسلامی اشاره کرده و خاطرنشان نموده است که این یک سوءتفاهم است که گفته شود این توافق به مسائل افغانستان و پاکستان می‌پردازد.

با این حال، او بر یک توافق جداگانه بین افغانستان و پاکستان که بر نگرانی‌های امنیتی متقابل متمرکز باشد، تأکید کرد. به گفته خلیل‌زاد، چنین توافقی هر دو طرف را متعهد می‌کند که از استفاده هر فرد یا گروهی – از جمله داعش و تحریک طالبان پاکستان – از خاک خود برای تهدید امنیت کشور دیگر جلوگیری کنند. او افزود که نظارت طرف ثالث می‌تواند به تضمین رعایت این توافق کمک کند. خلیل‌زاد گفت که بر اساس گفتگوهای اخیرش با مقامات امارت اسلامی، معتقد است که آنان مایل به مذاکره برای چنین توافقی هستند.

خلیل‌زاد با اشاره به اینکه پیشرفت اکنون به تمایل اسلام‌آباد برای تعامل بستگی دارد، گفت: «توپ در زمین پاکستان است.»

روابط بین افغانستان و پاکستان در سال‌های اخیر با تنش‌های بی‌سابقه روبه‌رو شده است، به ویژه بر سر حملات شبه‌نظامیان و اتهاماتی مبنی بر اینکه گروه‌های شبه‌نظامی از خاک یکدیگر حملات انجام می‌دهند.

رویداد های اخیر

یک کارمند کمیته بین‌المللی نجات در حادثه ترافیکی در غرب افغانستان جان باخت

این نهاد افزوده است که در حال همکاری و حمایت از خانواده کارمند جان‌باخته، کارمندان زخمی و خانواده‌های آنان، و همچنان تیم کاری خود در این شرایط دشوار می‌باشد.

Published

on

کمیته بین‌المللی نجات (آی‌آر‌سی) با ابراز تاسف، مرگ یکی از کارمندان خود را در افغانستان تأیید کرده است. این کارمند در نتیجه یک حادثه ترافیکی در منطقه اسلام‌قلعه ولایت هرات، هنگام بازگشت از محل وظیفه، جان باخته است.

در اعلامیه این نهاد آمده است که در این رویداد دو کارمند دیگر آی‌آر‌سی به‌گونه جدی زخمی شده‌اند و برای دریافت تداوی به شفاخانه منتقل شده‌اند.

کمیته بین‌المللی نجات با ابراز تأسف عمیق از این رویداد گفته است که کارمندان صف اول بخش اساسی مأموریت این نهاد را تشکیل می‌دهند و نقش حیاتی در دسترسی به نیازمندان، به‌ویژه در افغانستان که بسیاری از جوامع در مناطق دورافتاده و صعب‌العبور زندگی می‌کنند، دارند.

این نهاد افزوده است که در حال همکاری و حمایت از خانواده کارمند جان‌باخته، کارمندان زخمی و خانواده‌های آنان، و همچنان تیم کاری خود در این شرایط دشوار می‌باشد.

کمیته بین‌المللی نجات از سال ۱۹۸۸ میلادی فعالیت خود را در افغانستان آغاز کرده و در حال حاضر در نه ولایت کشور با هزاران قریه همکاری دارد. این نهاد در بخش‌های مختلف از جمله فراهم‌سازی خدمات صحی ابتدایی، ایجاد فضاهای امن آموزشی در مناطق روستایی، توزیع کمک‌های نقدی، فراهم‌سازی سرپناه اضطراری، آب آشامیدنی و خدمات حفظ‌الصحه، ایجاد فرصت‌های معیشتی و برنامه‌های تقویت تاب‌آوری برای جوامع آسیب‌پذیر فعالیت می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید کابل و مسقط بر گسترش همکاری‌ها؛ گفت‌وگوی تلیفونی وزیران خارجه افغانستان و عمان

امیرخان متقی همچنان از همتای عمانی خود رسماً برای سفر به کابل دعوت به عمل آورده و رایزنی‌های سطح بالای سیاسی میان دو کشور را برای تحکیم روابط دوجانبه با اهمیت خواند.

Published

on

وزارت امور خارجه می‌گوید که، امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان و بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه سلطنت عمان، در یک تماس تلیفونی پیرامون گسترش روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌ها میان دو کشور گفت‌وگو کردند.

در اعلامیه وزارت خارجه آمده است که، در این تماس، وزیر امور خارجه افغانستان سفر اخیر خود به عمان را مفید و سازنده توصیف کرده و تبادل هیأت‌ها میان کابل و مسقط را گامی مهم در راستای توسعه همکاری‌ها در بخش‌های مختلف دانست.

امیرخان متقی همچنان از همتای عمانی خود رسماً برای سفر به کابل دعوت به عمل آورده و رایزنی‌های سطح بالای سیاسی میان دو کشور را برای تحکیم روابط دوجانبه با اهمیت خواند.

در مقابل، وزیر امور خارجه عمان نیز با استقبال از تبادل هیأت‌ها، بر نقش آن در گسترش همکاری‌ها تأکید کرده و اعلام نمود که در آینده نزدیک یک هیأت فنی هوانوردی این کشور به کابل سفر خواهد کرد.

بدر بن حمد البوسعیدی همچنین آمادگی خود را برای سفر به کابل اعلام کرده و ابراز امیدواری نمود که این سفر زمینه‌ساز گفت‌وگوهای سازنده در راستای توسعه روابط و همکاری‌های دوجانبه میان افغانستان و عمان شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکیه از میانجیگری بین افغانستان و پاکستان کناره‌گیری کرد

Published

on

شبکه خبری «سی‌ان‌ان نیوز ۱۸» هند به نقل از منابع ارشد امنیتی و دیپلوماتیک گزارش داده است که ترکیه پس از آنکه تلاش‌های دیپلوماتیک مکرر برای کاهش اختلافات بین امارت اسلامی و پاکستان بی‌نتیجه ماند، از نقش میانجیگری کناره‌گیری کرده است.

چندین دور مذاکرات که توسط ترکیه، قطر و عربستان سعودی تسهیل شده بود، بدون پیشرفت به پایان رسید. کابل آنچه را که شرایط «نامشروع» پاکستان برای یک توافق صلح گسترده‌تر توصیف نموده، رد کرده است.

به گزارش سی‌ان‌ان نیوز ۱۸، مقامات ترکیه رسماً به اسلام‌آباد اطلاع داده‌اند که افغانستان همچنان تمایلی به پذیرش خواسته‌های اصلی امنیتی پاکستان ندارد و همین امر باعث شده است که انقره از میانجیگری بیشتر عقب‌نشینی کند.

طبق گزارش، در محراق این بن‌بست، خواسته‌های پاکستان مبنی بر تحویل شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، ایجاد یک منطقه حائل پنج کیلومتری در امتداد خط فرضی دیورند، اعمال بررسی‌های سختگیرانه‌تر بر انتقال کالاهای افغانستان و تسریع بازگشت مهاجرین افغان از پاکستان قرار دارد. مقامات افغان این خواسته‌ها را قاطعانه رد کرده‌اند و معتقدند که این خواسته‌ها حاکمیت افغانستان را تضعیف می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!